A Bak Szaturnusz józansága
A Bak Szaturnusz józansága

A Bak Szaturnusz józansága

Nyilasban mozgó Szaturnusz idején

Megfigyelted-e vagy sem, az elmúlt években, amíg a Szaturnusz a Nyilas jegyén haladt át, egyre több mindenről derült ki számunkra, hogy nem is az, aminek látszott, aminek hittük, aminek reméltük, amivel áltattuk magunkat. (A Szaturnusz haladásáról a pontos adatok az írás végén találhatók.) Nagyszerűen rendben lehet az életed, önámítás nélküli egységben élhetsz az univerzummal/Taoval/Istennel/térrel, ha az elmúlt három évben nem kellett szembesülnöd semmilyen veszteséggel sem testi, anyagi, fizikai, sem lelki, érzelmi, sem szellemi szinten.

A legtöbbünknél azonban bizony veszteségek voltak. Illúziókból kellett ébrednünk, életterveket kellett feladnunk, átdolgoznunk, szeretett személyt kellett elsiratnunk, eltemetnünk. Hogy pozitív változatát is említsem: régi sérelmeket engedhettünk el, fájó torzításokat írhattunk át, anyagi vagy lelki tartozásokat egyenlíthettünk ki, felszabadulva azok súlya alól. Megannyi egyéni történet, sok-sok emberi tapasztalat, melyhez hozzátartozott a szenvedés, az erős érzelmek vagy tán a betegség is.

Egyéni és kollektív szinten is megtapasztalhattuk, hogy a Nyilasnak az égbe lőtt nyila mindig, törvényszerűen visszahullik a földre. Túlzó vágyaink, realitást nélkülöző ábrádjaink, alap nélküli terveink, önámításaink nem tarthatnak örökké, egyszer fel kell ébrednünk belőlük.

Bak Szaturnusz józanságaSzaturnusz a Bakban

Most, hogy a Szaturnusz a Bak jegyébe lépett, ahol uralomban van, eljött az ideje annak, hogy az ember, aki ezt a visszahullott nyílat az égre lőtte, végre megtalálja a helyét itt, a földön: a tér és idő korlátai között létezzen, éljen, tapasztaljon.

Eljött az ideje annak, hogy mint egy jól-rosszul sikerült buli után takarítani és rendezni kell, hogy újra lehessen élni az életet, úgy az életünkben is, az eddigi felfordulásokkal járó külső és belső események elcsituljanak, és mi elkezdjünk rendet rakni. Nem kell undorodni a piszoktól (lelki szeméttől) ami körbevesz: mi csináltuk. Ha a vendégünk mocskát pucoljuk, akkor is jó, ha tudjuk, hogy őt is mi hívtuk a buliba (az életünkbe). Szépen vissza kell állítani a felborult székeket, helyretolni a bútorokat (rendezni társadalmi viszonyainkat, emberi kapcsolatainkat). Össze kell szedni a kiürült üvegeket, elmosogatni a sok csetreszt, kidobni a törött poharakat, felsöpörni a padlót, felmosni, kiporolni a szőnyegeket. Megtalálni a helyünket itt, az élet színpadán, ahová élni és tapasztalni érkeztünk.

Mindez nem mehet alázat nélkül. Az uralomban levő Szaturnusz teljes erejében van, és ha kell, könyörtelenül tanítja meg nekünk, hogy hol is van a helyünk. Őszinteséget, egyenességet, pontosságot és egyszerűséget, tiszta működést vár, nem ismeri a kiskaput. Szívtelennek tűnhet, mint kisgyereknek a szigorú apa, de éppoly szükséges és nélkülözhetetlen az életünkhöz. Általa tanuljuk meg élni az életet, ő mutatja meg, hogy milyen törvényszerűségeknek kell engedelmeskednünk, hol vannak a határok, amelyeket be kell tartanunk, hogyan érhetünk el eredményt, és mi kell ahhoz, hogy célba érjünk.

Bár sokan tartanak az erős Szaturnusztól, főleg, amikor a múltba visszatekintve azt sorolják, milyen történések voltak a nagyvilágban előző ciklusában (nagyjából 1988-1990), egyéni életünkben inkább üdvözölhetjük ezt az előttünk álló három évet. Nagyon egyszerű és átlátható a Bak Szaturnusz hatása, hiszen csak azt várja, ami a lényege. Míg más jegyben haladva mindig leleplez, lerombol, korlátoz, elvesz, megkurtít, megrövidít, addig most, hogy a saját jegyében jár, könnyebben ad. Persze: ha tiszteljük. Mit is? A határokat, a szabályokat, a rendet, az időt, a másikat, és legfőképpen: ÖNMAGUNKAT. A valódit, az istenit, és nem az egócskát, aki nagyra törne. Mert ha ennek az egócskának adjuk át magunkat, akkor megtapasztaljuk a kérlelhetetlenségét, a kíméletlenségét, amellyel rámutat, hogy bizony: senkik és semmik vagyunk, ha elhisszük, hogy mi, egyedül, saját erőből és törvényeit, az élet törvényeit nem tisztelve vagyunk a valakik. Viszont a Szaturnusz ereje az, ami támogatja minden törekvésünket, amellyel a kapcsolatot keressük a valódi önmagunkkal, az isteni eredettel, az eredendő fénnyel.

Bak Szaturnusz józanságaA Szaturnusz a jelképe legmagasabb szinten a megvilágosodásnak, az Istennel eggyé válásnak, annak, ahogy Jézus Krisztussá, ahogy Sziddhárta Buddhává vált. A Szaturnusz a jelképe egyszerre a kapunak és a kapun való áthaladásnak is. Annak, aki ezen a szinten tart, bár lehetnek nehéz időszakai is, jó eséllyel, egy tágasabb perspektívából, a lélek fejlődésének, a tudatszint emelkedésének szempontjából nézve nagyszerű, ígéretes időszak következik.

Mindannyiunknak pedig itt van Madách üzenete Az ember tragédiájának végéről: „Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”

Szaturnusz jegyváltásai az utóbbi években:
Skorpióban:…….. 2014. december 23-ig
Nyilasban: 2014. december 23-tól június 15-ig
Skorpióban: 2015. június 15-től szeptember 18-ig
Nyilasban: 2015. szeptember 18-tól 2017. december 20-ig
Bakban: 2017.december 20-tól 2020. március 21-ig
Vízöntőben: 2020. március 21-től július 1-ig
Bakban: 2020. július 1-től december 17-ig……… utána Vízöntőben

(A Szaturnusz fent jelölt mozgása a bolygók direkt, retrográd mozgásának és stationer állapotának ismeretével érthető meg.)

Az Asztrokotta önismereti asztrológiai írások a Tudathang oldalán olvashatók szombatonként. Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy az lehess, aki lehetnél azt élhesd, amit élhetnél azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.