A stabilitás eleme, a föld

Milyennek ismered magad kitartás dolgában? Végigviszed a terveidet? Megvalósítod a céljaidat? Vagy ez inkább a szerencsén múlik, nem annyira rajtad, a befektetett munkádon? Esetleg feladod idejekorán? És észreveszed, amikor feladod?

Ezek a kérdések a benned működő föld típusú energiák minőségére mutatnak rá. Sos-sok más, járulékos kérdés, téma tartozik még a föld elemhez, de igazából mind ehhez az egyhez kapcsolódik: szilárdság, stabilitás. Ennek a meglétéből, erőteljes jelenlétéből fakad a rendíthetetlenség, a kimozdíthatatlanság, a bizonyosság, a nyugalom. Amit ha túltolunk, lesz belőle makacsság, konokság, megátalkodottság, nemtörődömség. Ha pedig híján vagyunk neki, akkor lesz tétovaság, bizonytalanság, állhatatlanság, felületesség.

A Zodiákus föld elemű jegyei: Bak, Bika, Szűz. Föld elemű bolygók: Szaturnusz, Vénusz.

A stabilitás eleme a föld. Tudathang asztrológiaA természetben könnyen megfigyelheted, hogy bizony a föld, az stabil – mint a szikla. Ott marad, ahol volt, legfeljebb markolóval rakod arrébb. Na jó, kislapáttal is el lehet hordani egy hegyet, legfeljebb kicsi adagokban. De magától úgy látszik, nem mozdul. Amikor aztán mégis megmozdul, akkor igen nagy átrendeződések, átstrukturálódások lesznek.

A bennünk működő föld elem teszi lehetővé, hogy a kitűzött célokért tegyünk.  Ez teszi lehetővé, hogy meggondolatlanságokat ne kövessünk el, hogy megfontoltan, átgondoltan tegyünk. A föld elem erején múlik, hogy tudunk-e kitartóan haladni, van-e bennünk állhatatosság, hogy végigcsináljuk, amit elkezdtünk. Felismerjük-e, átgondoltan, megfontoltan észrevesszük-e, ha egy ügyben át akarnak ejteni. Aprópénzre tudjuk-e váltani a terveinket, vagyis meg tudjuk-e tenni azokat az apró, esetleg unalmas lépéseket, amelyek szükségesek, hogy elérhessünk a célhoz.

A föld elem adja a személyiség vázát, szerkezetét, struktúráját is, és azt is, hogy miként kapcsolódik ez a világ többi részéhez, vagyis hogy hogyan, milyen módon vagyunk jelen az anyagi világban: harmonikusan, együttműködően, békességet szeretve, vagy kötekedően, kritizálón, elkülönülten?

Mert a földet meg lehet művelni, és akkor táplál minket (szántók, gyümölcsösök); meg lehet hagyni szépségében, vagy széppé lehet formálni, és akkor kellemes környezetben élünk (mezők, rétek, épített kertek). Az odafordulásnak ez a kedves, odafigyelő formája a földi szeretet, amelyre oly nagy szükségünk van, és amely erősen, és egyre inkább sérül mai korunkban, amikor a társas együttélés, az érintkezés egykori normái lassan teljesen feledésbe merülnek. Egyszerű dolgokra gondolj: köszönés, kérdezés, megköszönés, a másikra való odafigyelés, tisztelet, hála… Bizony, ezekhez stabil, harmonikus föld elem jelenléte kell, hogy legyen bennünk.

Figyelmeztetés: még csak az asztrológiai tudás peremén járunk, óvakodj attól, hogy megbélyegző megállapításokra juss akár magaddal, akár mással kapcsolatban. Kezeld könnyedén, játékosan az apránként elsajátított tudást, azzal a megengedő látásmóddal, hogy: Akár tévedhetek is!

Innen folytatjuk jövő héten. Addig is, ha személyre szóló elemzést, asztrológiai útmutatót szeretnél, akár önismereti, akár problémamegoldó célzattal, javaslom a konzultációt. Szeretettel állok rendelkezésedre.

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy
az lehess, aki lehetnél azt élhesd, amit élhetnél
azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Kapcsolódó Tudathang programok:

Egyéni konzultáció

Asztrokotta: önismereti-asztrológiai képzés és kaland

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva