A tér, ami összeköt – vagy elválaszt? A kapcsolat eleme, a levegő.

Egyedül érzed magad, nem érdekel semmi és senki? Nem tudod, hogyan szólj, kihez szólj, mit mondj, mit ne mondj? Nehezen mozdulsz, bárcsak ne is kellene mozdulnod? A levegő elem gyengesége vagy diszharmonikus megnyilvánulása mutatja, hogy ilyenkor számodra a köztünk levő tér elválasztó jellegű, akadály, gát, probléma.

Lehet a másik végletet is működtetni: lehet mindenre nyitottnak lenni, állandóan mások társaságát keresni, folyton mások témáival foglalkozni. Lehet sokat beszélni, mindenkihez, válogatás nélkül. Lehet folyton mozgásban lenni, pörögni állandóan, mint a Duracell nyuszi, látszólag soha le nem merülő elemmel. Ilyenkor is diszharmonikus a levegő elem megnyilvánulása, csak ezúttal túl sok, túlsúlyos a jelenléte.

Nézzük meg újra a természetben, hogy látásunkkal, tapasztalásunkkal segítsük a megértésünket. Milyen a levegő, ha áll, milyen ha tombol a szél? Szélcsendben elég nehéz tüzet gyújtani, szélviharban elég nehéz a tüzet kordában tartani. Szélcsendben a Nap tüze kiszárítja a földet, a túl sok víz csak pang, szélviharban a föld is repül, a víz felszárad, ha kevés van belőle, akkor a talaj kiszárad…

A tér ami elválaszt vagy összeköt - a kapcsolat eleme, a levegőFigyeljük meg, mikor esik jól egy kis fuvallat? Mikor örvendünk az erősebb szélnek is? Csak két példát írok, a többit rád bízom: (a)a nyári forróságban jól jön egy kis légmozgás, igaz? (b) A sűrű, fekete fellegeket, a lehullott sok csapadékot jó, ha erősebb szél gyorsan tovaűzi, felszárítja.

És most fordítsuk le az érzelmek nyelvére, a lelki tartalmakra, a megélések szavára. (a) Amikor tombol bennünk az idealizmus (tűz), akkor kell egy kis nyitottság a külvilágra, másokra (levegő) ahhoz, hogy elkezdjünk a megvalósítás (föld) útjára lépni, és ne csak ábrándozással (tűz) érjük be. Amikor érzelmi viharban vagyunk (víz), amikor a könnyeink számolatlanul potyognak (víz), akkor azzal segítünk magunkon, ha kicsit kimozdulunk (levegő): szó szerint is, mert felállunk, és elmondjuk (levegő) valakinek a nagy problémánkat, eközben pedig csökken annak terhe, lassan visszatérhetünk középpontunkba (föld).

A példákat vég nélkül lehetne sorolni, hiszen az egész tapasztalható világunk a négy elem játékának eredménye. Minél inkább látjuk, ahogy egymást követik, segítik, korlátozzák vagy akár elpusztítják a természetben, annál többet értünk meg a saját működéseinkből, és annál inkább lesz eszközünk arra, hogy tudatosabban bánjunk a bennünk működő energiákkal. Mert például tudjuk, hogy a víz eloltja a tüzet, így hát a szenvedélyünk táplálását nem attól a személytől kell várnunk, aki mindig aggodalmaskodik, aki könnyen sértődik. És persze, ha lelki bánatunk van, akkor nem ahhoz fordulunk, akiről tudjuk, milyen széllel bélelt, hiszen az ő nemtörődömsége nem fog segíteni rajtunk, amikor meg sem hallgat…

A Zodiákus levegő elmű jegyei: Mérleg, Vízöntő, Ikrek. Levegő elemű bolygók: Merkúr, Uránusz.

A levegőt, ha harmonikusan éljük, akkor a gondolkodásunk rugalmas, a kommunikációnk mai divatos szóval élve: asszertív, a mozgásigényünk kiegyensúlyozott, van tanulási vágyunk, és az a céljainkat szolgálja, az elveinkhez hűek vagyunk, de belátással vagyunk mások igazsága felé is. Szeretünk társaságban lenni és élvezzük az egyedüllétet, szívesen kirándulunk, és a helyben maradásban is megtaláljuk a mozgalmasságot. Röviden: a teret mint mindent tartalmazó, lehetőségektől gazdag örömforrást tapasztaljuk és élvezzük.

Figyelmeztetés: még csak az asztrológiai tudás peremén járunk, óvakodj attól, hogy megbélyegző megállapításokra juss akár magaddal, akár mással kapcsolatban. Kezeld könnyedén, játékosan az apránként elsajátított tudást, azzal a megengedő látásmóddal, hogy: Akár tévedhetek is!

Innen folytatjuk jövő héten. Addig is, ha személyre szóló elemzést, asztrológiai útmutatót szeretnél, akár önismereti, akár problémamegoldó célzattal, javaslom a konzultációt. Szeretettel állok rendelkezésedre.

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy
az lehess, aki lehetnél azt élhesd, amit élhetnél
azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Kapcsolódó Tudathang programok:

Egyéni konzultáció

Asztrokotta: önismereti-asztrológiai képzés és kaland

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva