Akciók és reakciók

Végtelen folyamatban vagyunk benne, szüntelenül gyártjuk  – legnagyobb részt – az újabb és újabb problémákat az akciók és reakciók kiengedésével. Nem vagyunk tudatában annak, hogy minden látszat ellenére minden egyes gondolatunk, érzelmünk és cselekedetünk nem más, mint reagálás valamire, ami már korábban ott volt. Ami persze szintén reakcióként jött létre. Ezt tesszük az idők kezdete óta. De közben boldogságra vágyunk, elégedettségre, örömökre. Vajon élhetünk boldogságban a szüntelen reagálás közepette?

Bolygók és jelentések

Az asztrológiában nincs olyan bolygó, amely a boldogságot, elégedettséget és örömöt jelölné. Nincs, mert ezek tudatállapotunk függvényei. De van olyan bolygó, amely mutatja az akcióink és reakcióink energiájának minőségét, feltételeit, megnyilvánulási módjait, sőt helyeit! Van olyan bolygó, amely megmutatja, hogy cselekvésünk miből fakad. Van olyan bolygó, amely megmutatja, hogy érzelmileg reagálunk-e, hogy értelemből cselekszünk-e, hogy biztonság utáni vágyunkból teszünk-e valamit. Vagy más okból? Elégedetlenségből? Nagyravágyásból? Békevágyból? Nem vagyunk tudatában annak, hogy minden egyes gondolatunk, érzelmünk és cselekedetünk reagálás valamire, ami már korábban ott volt. Ami persze szintén reakcióként jött létre. Ezt tesszük az idők kezdete óta. De közben boldogságra vágyunk.Vajon élhetünk boldogságban a szüntelen reagálás közepette?Teljesség iránti igényből? Az igazság felismeréséből? Vagy egyszerűen a nem igazság meglátásából? A születési képletünk olyan tükröt tart elénk magunkról, amelynél tisztábban más semmi. Legalábbis az emberek által ismert módszerek közül. Mert a csillagháló ott a horoszkópban te magad vagy. Ha megtanulod olvasni, megtanulod magad.

Önismeret és kerülőutak

Az önsmeret divatos szó lett mostanában, és számtalan divatos irányzat születik minden percben, ami ezt hirdeti. Legtöbbjébe úgy vág bele az ember, hogy lelke legmélyén egy menekülésben van, hiszen a legfájdalmasabb dolog önmagunkkal szembenéznünk. Kendőzetlenül, leplezetlenül, szépítés nélkül látni azt, aki vagyunk. Pedig a boldogságunk záloga ez a szembenézés.

Az asztrológia, a klasszikus nyugati asztrológia a modern pszichológiával karöltve egyszerre régi és új módszer az önvizsgálatra, önismeretre. Miközben szimbólumokról olvasunk, hallunk, tanulunk, ámulunk, azalatt kicsit nem magunkkal foglalkozunk, tehát biztonságosabbnak érzékeli az egó. Aztán bármely pillanatban, a tanulmányok, a csoportos foglalkozások hatására felismerések születnek, amelyek rámutatnak egónk valódi működésére (önző önvalójára) és legfőbb táplálékára, az önkétségre. Ezekkel a felismerésekkel kerülünk egyre közelebb önmagunkhoz. Ez az önmunka elképzelhetetlen ugyanakkor úgy, hogy csak külső, világi életet élünk, csak a látszat-valóság hívását halljuk. Ezért az Asztrokotta látogatása elképzelhetetlen a spirituális nyitottság nélkül.

Gnoti se auton

Meg kell ismernünk a saját mozgatórugóinkat ahhoz, hogy kiszállhassunk az örökös reagálás-láncból, amit szenvedésnek, fájdalomnak, a lét elviselhetetlenségének tapasztalunk. Ha boldogságot akarunk, akkor ma is az a dolgunk, ami a Szókratész igazsága: meg kell ismernünk önmagunkat/tenmagunkat. Intelme örök érvényű, bár sem akkor, sem azóta nem vált minden ember mindennapi kenyerévé: “Megvizsgálatlan életet nem érdemes élni“.

Mikor és hol találkozhatunk legközelebb?

Hívlak tehát, hogy első lépésként gyere el a Szegedi Tudományegyetem Fűvészkertjének Lótuszfesztiváljára, és hallgasd meg az előadásomat (2018. augusztus 5, vasárnap 12 órakor), amelyben bővebben beszélek arról, hogy milyen banánhéjakon csúszik el az életünk, és ezeket hogyan kerülhetjük el, hogyan hozhatjuk helyre. Ahelyett, hogy másokra mutogatunk.

A székely vicc így mondja:
Székely hatalmasan verekszik a komájával, mire odamegy a rendőr.
– Na, János, hogy kezdődött a verekedés?
– Hát, a verekedés úgy kezdődött, hogy a koma visszaütött.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.