Anya vagy?
Anya vagy?

Anya vagy?

Anya vagy?

Hatalmas energia és eltökéltség kell ahhoz, hogy egy anyává lett nő a saját és a környezete hitrendszerével (elvárásaival, előírásaival, megmondásaival) szembe menve, felvállalhassa a felelősséget saját életéért, a gyermeke életéért, a család hogylétéért.

De megéri, és szerintem csak így lehet.

Minden anyatársnak kívánok sok belső erőt ahhoz, hogy merjük hallani a bennünk élő tiszta, igaz hangot, a szeretetünk hangját a külső elveknek való megfelelési kényszer riadt hangja helyett. És erre hallgatva merjünk létezni minden pillanatban. És ezt merjük elmondani másoknak is.

És mindig maradjunk nők, az anyaságban is. Ami valóban nem egyszerű, ha a környezet csak elvár, de a gyerek születésével megváltozott körülményekben való helytállást csak az anyától várja el. Mert többnyire ezt látjuk, tisztelet a valóban ritka, és ezért annál értékesebb kivételnek: a férj, a család, a munkahely, a társadalmi norma rátolja a frissen anyává lett nőre, hogy oldja meg az új helyzettel felálló új érzelmi-testi, tér- és időbeli problémákat, és az addigiakban is álljon helyt ezerrel. Persze úgy, hogy nem adja meg a bizalmat ennek az anyának, hogy képes erre, nem támogatja ebben, hanem inkompetensnek nézve megmondja, mit hogyan kell tennie.

Ennek látható, tapasztalható eredménye, hogy a szülői boldogság és az anyaságban való kiteljesedés helyett, ahelyett, hogy az anyasággal gazdagítanánk női mivoltunkat, több, akár minden téren vereséget szenvedünk és a társadalmi normák és saját hitrendszerünk foglyaként, áldozatként verdesünk.

Az anyák túlhajszoltsága

Enyhébb vagy súlyosabb önértékelés letörésben él minden anya. Ettől ki mártír lesz, ki harcos amazon, ami lássuk be, ugyanúgy egyensúlytalanság. És aztán ennek az önértékelés letörésnek, ennek a “nem vagyok elég jó” érzésnek a pontosabb érzettartalmától függően, előbb vagy utóbb jönnek a testi bajok is:  a szívritmuszavar, a vénás fájdalmak, a csontritkulás, a porckorongsérv, aztán a pajzsmirigy, a gyomor és bélrendszer, a veseműködés zavarai, és még számtalan módon jelezheti a test, hogy mit nem vagyunk képesek egyensúlyban tapasztalni, mi az, amit úgy élünk meg, hogy az meghaladja a kapacitásunkat, képességeinket.

Lehet másképp élni.

És anyaként lehet másképp nevelni a gyermekünket, lehet felszabadítani magunkat a belénk égett áligazságok igája alól, lehet tisztítani a merev és a boldogságtól távolító hitrendszerünket.

Apró cseppekből lesz a zápor – tartja egy latin eredetű közmondás. Ahogy egy kis rést ütünk megfelelési kényszereink falán, és ezen át meghallhatjuk legbelsőbb, igaz énünk hangját, elkezdődik a későbbi, minden rosszat elmosó zápor. Nem ígérem, hogy könnyű. Sőt: ígérem, hogy többnyire nehéz. Viszont felszabadító, és ezért egyre könnyebb mégis.

Ha ezt a cikket a végéig elolvastad, akkor téged is szólongat már az a hang.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.