Áramlásban

Ismerős neked az a helyzet, amikor valami nem éppen az elképzelések szerint alakul, és akkor azon tépelődsz, hogy miért így történt, miért épp veled történt így, hogyhogy nem másképpen lett, mi lett volna ha másképpen alakul, mi lehetne, ha még így, mit kellett volna tenned, hogy amúgy legyen – szóval kétségek és önvád, kételyek és mások hibáztatása között szeded ízekre magad, folyatot el az életerődet és betegíted meg a testedet.

Képzeld el, hogy van egy hely, van egy csoport, ahol olyan emberek találkoznak, akiknek ebből már elegük van, és felismerték, hogy a régi hozzáállásuk nem vezet megelégedéshez, örömhöz, csak az állandó zaklatottsághoz, túlfeszített stresszhez, esetleg testi kellemetlenségekhez, fájdalmakhoz.

Képzeld el, hogy ebben a csoportban csak akkor kell beszélned, ha akarsz, csak annyit mondasz el, amennyit akarsz, mégis minden alkalommal lehetőséged van arra, hogy jobb közérzettel, világosabb látásmóddal, tisztább megértéssel távozz, mint ahogy érkeztél. Lehet, hogy amíg ott vagy, addig intenzív érzelmi élményekben is részed lesz, lehet, hogy nem: sok múlik azon, mennyire vagy nyitott a helyzetben, mennyire vagy megengedő, befogadó, elfogadó. És képzeld, még ezekben is változhatsz a találkozások alatt.

Én elképzeltem ezt a csoportot, és jó ideje álmodom, hogy létezik. Most elkezdett konkrét formát ölteni. Odaért a helyzet, hogy valósággá válhat – és mivel csoportról beszélünk, te is kellesz hozzá. Hétről hétre írom negyedik hónapja rendszeresen a blogbejegyzéseket asztrológiai témákban, és őszintén szólva keveslem. Nagyon kevés az, amit egy-egy rövid írásban ki lehet fejezni (mert ki olvasná el a hosszút, és egyáltalán: mikor írnám meg).

A tudás önmagában nem teszi kiegyensúlyozottabbá az életedet, ha nem kapcsolódik hozzá az a fajta érzelmi megkönnyebbülés, amelyet a “megtaláltam”, “megvan”, “ez az” öröme ad úgy, mint kiskorunkban a bújócskás játékban. Önmagunk labirintusaiban bolyongva elveszünk Ariadné fonala nélkül.

A csillagok ugyanakkor lekottázzák nekünk a valóságot, és segítenek eligazodni a fizikai világban, az anyagban is. Akkor is segíthetnek, ha te magad nem érted a nyelvüket, mert lefordítom neked. Legjobb képességem szerint tolmácsolom a mondandójukat, és együtt elmélyítjük magunkban és egymásban a megértésünket egészen addig, amíg a megértésünkön túl a nyugalmunk megszületik. Ebben a nyugalomban válik érezhetővé az áramlásban levés, vagy ahogy a kínai filozófiából ismerjük: benne leszünk a Taoban, együtt mozdulunk vele. Megtapasztaljuk, hogy ez nem más, mint a béke, a szeretet érzése, amely mentes az elvárástól, a csalódástól, a rossz érzésektől, vagy önmagunk lekicsinylésétől. Használni fogom mindazt, amit a Recall Healing-ben és Germán Gyógytudományban is elsajátítottam. Ez az álmom. Hogy ezt az álmot a lehető legjobban hozzád is közel hozhassam, készítettem egy kérdőívet, amelyet megkérlek, töltsél ki. Ezáltal segítesz nekem a tervezésben. Április 12. csütörtök estig várom a válaszodat (kérlek, csak egyszer töltsd ki). Az írás végén találod, használd a jobb oldali görgetősávot, ha nem jelenik meg teljes hosszában.

A mai napon a Hold csatlakozott a Szaturnusz és a Mars távolodó együttállásához, holnap pedig a Plútót éri el a Bak jegyében. Ne csodálkozz hát, ha kiüresedés, dermedtség, lelki fagy és haragos, frusztráló, robbanó erők csatáznak ma benned lelki szinten, hangulataidban. Mindeközben a Bikában uralomban haladó Vénusz harmóniára szólít, és ha hagyod magad, kedvességben, békességben, rendrakó gondoskodásban nyilvánul meg benned, sokat javítva a kedélyeden. Sokat írtam már a Bakban haladó bolygókról, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen jól tesszük, ha a magas szintű megélésüket választjuk. A rendszeres csoportos találkozókon például ezeket is kifejtjük úgy, hogy a saját történetedben is megtaláld a helyét, értelmét, megvalósíthatóságát.

Természetesen az Asztrokotta asztrológiai tanfolyamot újra elindítom, ahogy ígértem: ősszel – ezen majd te magad is megtanulodhatod megfejteni a csillagkottát, és látni tudod majd, hogyan szól harmonikusan a dalod. Addig is, olvasd továbbra is szombatonként a blogbejegyzéseket! Alább a kérdőív:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva