Asztrológia, önismeret, jobb élet

Neked is feltűnt, hogy manapság milyen hihetetlenül nagy keletje van minden olyan előadásnak, tanfolyamnak, programnak, bárminek, ami a külső világról szóló ismeretek további halmozása helyett a belső világunk felé fordulva mond valamit, vagy úgy néz ki, mintha mondana valamit?

Az utóbbi évtizedekben egyre fokozódó mértékben népszerű téma az önismeret, és mint mindenhol, ahol valamire valós igény mutatkozik, itt is roskadozik a színtér nemcsak az értékes kínálattól, hanem a bóvlitól is. Így ha valakit a megismerés vágya hajt, de még járatlan egy témában, könnyen téved el, és válik vásári mutatványosok célpontjává.

Biztosan te is úgy érzed, hogy az önismeret iránti hajtóerőd valós szükségletből fakad, nem puszta kíváncsiságból. A világ és bene az ember hatalmasat változott az utóbbi bő 200 év alatt. Mára minden megkérdőjeleződött, vagy éppen a feje tetejére állt, így a nemi szerepeinkben, a társadalmi struktúrában, a generációs viszonyainkban elvesztettük a támpontokat. A régi struktúrák felbomlanak, és valami új van születőben, általunk is. Mi, akik benne élünk, miközben a régit keressük vagy épp siratjuk, még nem rendelkezünk azzal a bizonyossággal, hogy ez a születő új valóban létezik. Jóformán mindenki hallott a világkorszakokról, arról, hogy a Vízöntő korába lépünk, de nem mindenkiben tudatosul, hogy az emberiség kollektív tudatában végbemenő folyamat hogyan függ össze olyan hétköznapi jelenségekkel, mint a válások, a szingli anyák, a mindegyre változó munkahelyek, az elnemtelenedő nemek (egyre lányosabb fiúk, fiúsabb lányok), vagy épp a lassan minden főre jutó négy kerék, vagy a virtuális világ térnyerése a valósággal szemben.

Asztrológia, önismeret, jobb élet          Van tehát egy kollektívet érintő átállás, hatalmas változást hozó folyamat, amelyben mi, egyenként elég nehezen találhatjuk a helyünket. És mivel a külvilág így meglehetősen zavarosnak, bonyolultnak, érthetetlennek tűnik sokszor, rájövünk, hogy igazából a jelenségek gyökere mibennünk van.

És egyszercsak megszületik a felismerés, hogy: „magamat sem értem”.

Ezzel már lehet kezdeni valamit. Ha a világot nem is érthetjük meg varázsütésre, az önmagunk megismerésével egyre tágul a rálátásunk a nagy egészre is. Persze a hétköznapi gondok közepette talán nem a tudásvágy vezérel, hanem a problémamegoldás késztetése. A jó hír az, hogy szükségszerű velejárója az önismeretnek a fogyatkozó probléma. Miért?

Mert a megismerés, a megértés lehetővé teszi az elfogadást. Az elfogadás lehetővé teszi a megbocsátást. A megbocsátás lehetővé teszi az elengedést. Az elengedés pedig felszabadít a problémád súlya alól.

Ezért elkezdheted velem az elején. Minden újabb Asztrokotta írásomban egy lépéssel közelebb viszlek önmagadhoz, így te magad jöhetsz rá a saját életed nehéz témáinak a megoldására, vagy könnyebben fogsz rátalálni a megoldáshoz vezető útra.

2018 legyen a megoldások éve számodra is!

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy
az lehess, aki lehetnél, azt élhesd, amit élhetnél,
azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Kapcsolódó Tudathang programok:

Egyéni konzultáció

Asztrokotta: önismereti-asztrológiai képzés és kaland

Gyökerek & szárnyak: újratervezés

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.