Az érzelmek áradása: a víz elem

Könnyebb megtalálhatjuk a természetben a párhuzamokat a víz asztrológiai eleme, az érzelmeink változékonysága, és a H2O különböző előfordulása között. Víz nélkül, vagyis az érzelmeink nélkül, el sem tudjuk képzelni az életet. Még a legfagyosabb embernek is vannak érzelmei, jól elrejtve, búvópatak-szerűen. Másokat meg elönt a sok érzelem, csak úgy hömpölyög, mint a megáradt folyó.

Azt tudjuk, hogy vízben születik az élet. Itt is helyettesítsd be a vizet érzelemre, és megtalálod a karma törvényének titkát. Az érzelmeinkkel átitatott benyomásainkat visszük magunkkal egész életünkben, meghatározzák közérzetünket, döntéseinket, választásainkat, viszonyainkat. Aztán halálunk után is velünk maradnak, ők lesznek az új életünk alapjai, ahogy ebben az életünkben is az előző életünk tapasztalatait, érzelmi lenyomatait testesítjük meg.

Az érzelmeink éppoly változatosak, mint a víz megjelenési formái: lehetetlennek tűnik mindent felsorolni. A buddhista tanítások szerint Sákjamuni 84.000 változatáról beszélt, no, ha azt mind taglalnánk! De nézzük meg az évszakok, napszakok, tájegységek szerint megjelenő vizet! A forrást, a csermelyt, a patakot, a folyót, a folyamot, a deltát, a tavat, a tengert, az óceánt. A felhőt, a párát, az esőt, az ónos esőt, a havat! A zúzmarát, a deret, a ködöt, a jeget!

Az érzelmek áradása - a víz elemMelyik tetszik? Melyik szólít meg? Melyiktől érzel több örömöt, melyiktől fordulnál el inkább? Mindig tanulhatjuk magunkat a természetből is. A víz kitölti a rendelkezésére álló teret, ezért úgy tűnhet, hogy alkalmazkodó. De láttál már barlangot, amit a víz vájt ki? Hosszú távon ő alakítja a környezetet, bár rövid távon alkalmazkodik hozzá. Jó ha ez eszünkbe jut például akkor, amikor egy heves érzelmünknek engedünk, a leghevesebbnek: a félelemnek. Lehet, hogy most úgy tűnik, jó dolog, hogy félelemből nem teszünk meg valamit, vagy épp megteszünk valamit, de később, hosszú távon épp a félelmünkkel teremtjük meg azt, amitől féltünk. Persze ez a pozitív érzelemre is igaz: például ha kedvesek vagyunk másokhoz, akkor előbb-utóbb azon vesszük észre magunkat, hogy milyen sokan kedvesek velünk is.

A Zodiákus víz elemű jegyei: Rák, Skorpió, Halak. Vizes bolygók: Hold, Neptun.

Amikor harmonikusan működik bennünk a víz elem, akkor mélyen érzünk, de nem ragadunk bele az érzelmeinkbe, és nem a múlt mocsarában tocsogunk, hanem mindig a jelenben élvezzük azt, ami van. Másokkal segítőkészek, odafordulók, gondoskodók vagyunk, de nem áldozatok, önfeláldozók, mártírok. Könnyedén ráhangolódunk másokra, a környezetünkre, de nem engedjük, hogy magával ragadjon a külvilág, saját partjainkon belül maradunk. És persze másoknak is pontosan meg tudjuk mutatni, hogy mi a saját medrünk, amit tiszteletben kell tartaniuk. Ha harmonikus bennünk a víz elem, akkor szeretettel kapcsolódunk a hagyományainkhoz, a családunkhoz, a felmenőinkhez, a népünkhöz, miközben tudunk együtt áramlani a jelennel, és vannak megvalósítandó álmaink a jövőre vonatkozóan úgy, hogy az a múlt folytatása legyen. Ahogy a patak is folyamatos folyással folyik. 🙂

Ha harmonikus bennünk a víz elem, akkor tudunk a szívünkkel nézni, és a lelkünkkel látni (a szív: tűz elem, Nap, férfiak jobb szeme, nők bal szeme, a lélek/érzelem jelentésben/ víz elem, Hold, nők jobb szeme, férfiak bal szeme). Tudunk az anyagban élni, és tapasztalni magunkban az istenit, képesek vagyunk a földi (gyermeki, anyai, hitvesi, baráti) szeretetre is, és az érzékeken túli, transzcendentális szeretetre is. Ahogy a víz is elpárolog és újra az égbe jut, ahonnan megint leesik, hogy aztán újrakezdje az örök körforgást.

Figyelmeztetés: még csak az asztrológiai tudás peremén járunk, óvakodj attól, hogy megbélyegző megállapításokra juss akár magaddal, akár mással kapcsolatban. Kezeld könnyedén, játékosan az apránként elsajátított tudást, azzal a megengedő látásmóddal, hogy: Akár tévedhetek is!

Innen folytatjuk jövő héten. Addig is, ha személyre szóló elemzést, asztrológiai útmutatót szeretnél, akár önismereti, akár problémamegoldó célzattal, javaslom a konzultációt. Szeretettel állok rendelkezésedre.

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy
az lehess, aki lehetnél azt élhesd, amit élhetnél
azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Kapcsolódó Tudathang programok:

Egyéni konzultáció

Asztrokotta: önismereti-asztrológiai képzés és kaland

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva