Dinamizmus

Lépjünk egy nagyot az Asztrokotta ingyenes asztrológiai mini-tanfolyamunkkal, és ismerkedjünk meg a dinamikával, ahogyan a horoszkópból kiolvashatjuk. Ez egy összesen négy részes téma lesz, mivel a mostani bevezető után háromféle dinamikáról beszélünk.

Amikor az asztrológiában a dinamizmus van terítéken, akkor tulajdonképpen annak alapján vonhatunk le következtetéseket, ahogyan a Földről nézve a Nap égi útját tapasztaljuk. A Nap az égbolton haladva négy sarkalatos ponttal találkozik: a két térítővel, (Ráktérítő, Baktérítő), és a két egyenlőségi helyzettel: a tavaszi és az őszi napéjegyenlőséggel. Ezek az időpillanatok évről-évre kijelölik számunkra az idő ritmusát, az ekkor kezdődő jegyeket pedig kardinális minőségűnek nevezzük.

Az első, a tavaszi napéjegyenlőség ideje, az asztrológiai év kezdetét jelöli: amikor a Nap a Kos jegyébe lép (március 20 táján), akkor kezdetét veszi egy tüzes, kardinális minőségű időszak, amely addig tart, amíg a Nap tovább nem lép a következő jegybe, a Bikába. A nyári kardinális minőség kezdőpontja az, amikor a Nap eléri a Ráktérítőt, és belép a Rák jegyébe. Ekkor vizes kardinális időminőséget élünk egy hónapig a dinamizmus szempontjából. Az őszi napforduló (szeptember 22 táján) jelöli ki a levegős kardinális minőség, a Mérleg jegyének kezdetét, aztán a Baktérítőt elérve az évkör utolsó harmadához ér a Nap az égi útján, amikor belép a Bak jegyébe (december 21 körül), föld elemű kardinális minőséget hozva egy hónapig.

A kardinális minőségű jegyeket az úgynevezett szilárd jegyek követik (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő).Végül vannak még a változó jegyek, amelyek a szilárd jegyek után és a kardinális jegyek előtt vannak (Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak).

Dinamizmus - Tudathang asztrológiaA dinamizmus természete tehát megmutatkozik az évkörön, évente négyszer, ahogy a négy sarkalatos pont elindítja minden évszak ívét a kezdettől a megtartáson át a végig. Teremtés, fenntartás, feloldódás. Létrehozás, fejlődés, hanyatlás. Megszületés, élet, halál. A dinamizmus, ahogy a kardinális jegyekkel mindig újabb lendületet kap, egyben azt is megmutatja számunkra, hogy évszakonként a lényünk melyik aspektusa van előtérben, mire kellene a leginkább figyelmet fordítanunk, ápolnunk, harmonizálnunk (erősíteni, ha szükséges, visszafogni, ha túlzó): tavasszal, a Kos jegyével indul az életerőnk hangsúlya, nyáron az érzelmeké a főszerep, ősszel az értelem megfelelő pallérozása a nyerő, télen pedig figyeljünk jobban a testünkre. Ugye, nem is ördöngösség az asztrológia?

Egy földi év alatt négyszer megéljük a természettel összhangban a változás minden fokozatát, mégis milyen sokszor hajlunk arra, hogy elhiggyük: bármit is megtarthatunk. Legyen az nézet, érzelem, kapcsolat, birtoktárgy, vagy éppen a kinézetünk. Ne higgyük, hogy magunkat kivonhatjuk a idő minőségének kérlelhetetlen változásai alól.

A személyes képlet sok mindent elárul arról, hogy melyik életterületeken éljük magunkban a kezdet teremtő energiáit, hol tudjuk, hol dolgunk inkább fenntartani a meglévőt, erősíteni a már létrehozottat, és hol kell elengednünk, megkönnyítve magunknak a változás elfogadását. Ha ismered a személyes születési képletedet, akkor a következő három hétben magadnak kiolvashatsz helytálló következtetéseket a dinamizmusod tekintetében, tesztelve, hogy úgy látod-e magad, ahogy a csillagok mutatják. A személyes képleted ismerete nélkül azonban ne próbálj következtetni, főleg azért ne, mert ha teljesen kezdő vagy az asztrológiában, akkor a házak jelentéstartalma is homályos lehet még.

Jövő héten tehát megnézzük, hogy milyen dinamikát vázol fel egy képletben az, amikor a 12 életterület (ház) valamelyike kardinális minőségű jegyben kezdődik. Két hét múlva a szilárd, három hét múlva a változó jegyben kezdődő életterület dinamikájával ismerkedhetsz.

Ez bizony már nem is annyira kezdő szintű asztrológia. Ha izgalmasnak találod – ahogyan én, amikor tanultam -, akkor hangolódhatsz máris az Asztrokotta oktatásra, amely ősszel indul el újult erővel. 🙂

Az írásaim kizárólag az önismeretünket hivatottak szolgálni, önmagunk megértéséhez, fejlődéséhez járulva hozzá. Kérlek, csak erre használd, csak önmagaddal kapcsolatosan vonjál le következtetéseket. Minden egyéb mellékvágányra visz, eltávolítva téged saját magadtól!

Nemsokára útjára indítom a csoportos foglalkozásokat, amelyeken még inkább ebben mélyülhetünk el, figyeld a honlapot, jönnek az infók róla!

Konzultációra várlak, ha elakadsz a saját felfedező utadon! A születési képleted alapján minden kérdést feltehetsz és kérheted a csillagok útmutatását, tolmácsolom neked. 🙂

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy az lehess, aki lehetnél, azt élhesd, amit élhetnél, azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Kapcsolódó Tudathang programok:

Egyéni konzultáció

Asztrokotta: önismereti-asztrológiai képzés és kaland

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva