Egodráma
Egodráma

Egodráma

Az egodráma kapcsán hat évvel ezelőtt született egy rövid írásom, amelyben a telihold nevében felteszem a kérdést:

“Azt az életet éled, amiről álmodtál?”

2021. július 24-én, pénteken, nagyjából hajnali fél 5 körül válik pontossá a Vízöntő jegyének mintegy másfél fokán az aktuális telihold – tehát a Nap az Oroszlánban jár.

Minden telihold elhoz egy feszülést az énünk ismert, vállalt oldala és ismeretlen, irracionális, álmodó oldala között. De mind közül ez, amelyik Oroszlán Nap és Vízöntő Hold idején következik be, ez kezdi ki leginkább az általunk ismert, elfogadott, pátyolgatott, növesztett énünket, az egónkat, a megmerevedett, megszilárdított énképünket.

Persze, ez is csak egy telihold, legfeljebb páran rosszul töltik az éjszakát és feszülten a nappalt. Vagy ha a születési horoszkóp is azt mutatja, olyan energiamintázattal jöttek, amely erősebben rezonál ezzel, esetleg lassú járású bolygó teszi hangsúlyosabbá – akkor bizony tapasztalhatnak kellemetlenebb dolgokat is.

Főleg, hogy mindeközben egy Merkúr (Rák jegyében) és Plútó (Bakban) szembenállás is színezi az égi palettát és belső világunkat, mutatva, hogy ránk zúdul mindaz, amit a sötét bugyrainkba temettünk ediggi életszkaszainkban – és még azelőtt.

Szóval, lehet legyinteni és tovább menni, ez is elmúlik.

De. Ha nem mindegy, hogy a mai napod lehet-e jobb, mint a tegnapi, ha nem mindegy, hogy a holnapod jobb lesz-e mint a mai, akkor érdemes okulni az égi jelekből.

Hogyan? Hagyva, lehetővé téve, megengedve, vagy ha kell, megdolgozva azért, hogy az aktuális energiákat ne csak külső erőkként szemléljük vagy hessegessük el magunktól, hanem a figyelmünket befelé, önmagunk kaladtájára irányítva megvizsgáljuk, milyen merevségeinket, ego-álarcainkat karcolja ez a pár nap, pár óra, milyen érzéseket-érzelmeket, milyen helyzeteket, milyen embereket és legfőképp milyen reakciókat hoz elő belőlünk ez a dupla feszülés (és akkor a Szaturnusz-Uránusz kvadrátról nem ejtettünk szót, sem a Jupiternek a Marssal és Vénusszal alkotott oppozíciójáról, sem a Neptun helyzetéről).

Az Oroszlán-Vízöntő tengelyén megvalósuló Nap-Hold szembenállás nagyon jó barátunkká, segítőnkké tud válni utunkon, ha megengedjük magunknak, hogy szerények legyünk, hogy egodráma helyett merész szembenézésünk legyen önmagunkkal, ha emelt fővel és mégis kellő alázattal tudjuk elfogadni azokat a valós vonásainkat, amelyeket már nem a szerepjátszásunk ihlet.

Legyél bátor az önismeretben, erős a változásokban és kitartó a fejlődésben!