Én vagyok a… mi is?

Annyira mindenki „ért” az asztrológiához, hogy ilyen mondatokat mondjon: Én Halak vagyok. Én Bika vagyok. Én Nyilas vagyok. Vagy már egy kicsit „többet tudva” ilyen szentenciákat: „Hú ő egy Skorpió, szörnyű, tudod milyenek a Skorpiók”. „Azért olyan anyagias, mert ő Bika”. „Ó, nekem alacsony az önbizalmam, tudod, hiszen Szűz vagyok”

Én meg csak nézek ki ilyenkor a fejemből. Mert ez kicsit olyan, mintha az asztal azt mondaná: „Én a szög vagyok a jobb hátsó lábamban”. Vagy az autód önképe lenne ilyesmi: „Én a kormánykerék vagyok”.

Elég messze van ez az asztal vagy az autó teljes valóságától.

Bizonyára láttál már születési képletet, horoszkópot, tehát valami ilyesmit:

Tudathang asztrológia

Mint látod, ez egy kör, amelynek a 360 foka 12 egyenlő részre van osztva. Ezt a 12 részes felosztást nevezzük Zodiákusnak vagy Állatövnek, és a 12 rész egyike az a jegy, amelyben születésedkor a Nap járt. Amikor egy jeggyel azonosítod magad, akkor aNapjegyedről beszélsz, és ha esetleg valahonnan ismered az aszcendensedet is, akkor már két jegyet meg tudsz nevezni a 12-ből, amelyekkel valamilyen módon és mértékben azonosnak gondolod magad.

Számoljunk egy kicsit. A klasszikus nyugati asztrológia, amellyel dolgozom, 10 égitestet használ jelképként, 12 jegyet és 12 életterületet. Születésedkor a 10 égitest, amelyet az asztrológia részrehajlás nélkül, egyszerűen bolygónak nevez, valahol van a 12 jegy valamelyikében. Nincs annyi bolygó a szimbólumrendszerben, ahány jegy és életterület van, így ha mindegyik máshol állna, akkor is lenne 2 szabad terület.

Ha ebből arra következtetsz, hogy ezek szerint te azon jegyek összessége vagy, amelyekben a születésedkor volt bolygó, akkor ismét tévedsz, még mindig nem látod a teljes képet.

Mert te is, én is, ő is, mindenki, egyszerre mind a 12 jegy vagyunk. 🙂 A Zodiákus körének teljessége mindenkiben benne van. Az mégis hogyan lehet? Akkor hogyan lehetünk mások?

Úgy, hogy a Zodiákusnak csak azon részei, azon jegyei nyilvánulnak meg, öltenek tapasztalható formát, amelyekben a születésünkor bolygó állt. A többi, üresen maradt jegy minősége látensen, láthatatlanul, rejtetten van jelen bennünk. Az egész horoszkópábra mutatja meg a teljességet, akik vagyunk, és nem csak egyes részei.

Ha ezt tudod, akkor már nem akarsz kategóriákba zárni, dobozolni embereket a születésnapjuk alapján. Ha ezt figyelembe veszed, akkor már kevesebb okod és lehetőséged van másokról értékítéletet mondani, kritizálni. Ha ezt észben tartod, akkor jobban és teljesebben, kíváncsibban tudsz megnyílni annak a csodának, aki te magad vagy, hogy megismerd és értékeld azt a megismételhetetlen lényt, aki a te szemeddel lát, a te füleddel hall. És a másik emberben is inkább tudod tisztelni ugyanezt a megnyilvánuló csodát.

A következő írásban még egy lépést teszünk a bennünk élő, általunk megnyilvánuló élet megismerése, megértése, elfogadása felé, tarts velem akkor is.

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy
az lehess, aki lehetnél, azt élhesd, amit élhetnél,
azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Kapcsolódó Tudathang programok:

Egyéni konzultáció

Asztrokotta: önismereti-asztrológiai képzés és kaland

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva