Tiszta tudat – Hannah Nydahl
Tiszta tudat – Hannah Nydahl

Tiszta tudat – Hannah Nydahl

Ma, Hannah Nydahl születésnapján, rá emlékezek végtelen hálával. Hannah hatalmas tapasztalattal és tudással rendelkezett arról, ahogy a tudatunk működik, és ezt meg is osztotta a tanítások során. Egyike a legnagyszerűbb tanítóimnak, akik nélkül nem lennék ma az, aki vagyok.
Tőle idézek néhány gondolatot:

A tudat viszonyítási pontokat keres.
Buddha nagyon pontos és hasznos magyarázatokat ad a tudatban zajló folyamatokról. Szétválasztja azt, ami tapasztal és ami megtapasztalásra kerül. Amikor hétköznapi érzésekről és gondolatokról beszélünk, ezeket általában az érzékszerveinken keresztül tapasztaljuk. Minden esetben valamifajta viszonyítási ponthoz kapcsolódunk, majd azután gondolunk vagy érzünk valamit. A tudatot vizsgálva észrevesszük, hogy ez mindig így van. Nagyon ritkán hagyjuk a tudatunkat csak úgy, ahogy van, anélkül, hogy valami viszonyítást ne keresnénk.

Meg kell tanulnunk úgy tapasztalni a tudatot, amilyen az valójában, bármiféle viszonyítás nélkül. Amíg a tudatunkat szüntelenül mindenféle dologhoz kapcsoljuk, és a gondolatoknak és az érzelmeknek ez az egyetlen oka, addig tudatunkat soha nem fogjuk szabadságra engedni. Mert még azt sem tudjuk irányítani, hogyan reagáljunk. Állandóan leköt bennünket valami, és amikor nem köt le semmi, akkor tompák vagyunk vagy elalszunk, vagy egyszerűen kiüresedünk, és ez szintén nem egy tiszta állapot.

Fejlődésünk alapja a tiszta tudat.
A tudat működését, aminek nem is mindig vagyunk tudatában, mi magunk tehetjük tudatossá. Fejleszthetjük képességeinket, hogy a tudatunkat úgy tapasztaljuk, hogy ne zavarjon, hanem segítsen minket a hétköznapjainkban.”

(Hannah Nydahl: Látásmód, meditáció, cselekvés)

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.