Tudathang: életre hangoló
Írások
Featured

Nyugalom a zűrzavarban. Élő videók érted!

Találkozzunk az online térben! Ismerj meg és tedd fel te is kérdéseidet, amelyekre válaszokat keresel. Nyugalom a zűrzavarban, élő videók érted: olyan témákról beszélek asztrológiai-mitológiai-archetipikus és leginkább józan ész alapú szemlélettel, amelyek a jelen változó állapotai közepette a legrelevánsabbak.

Hol találod:

A tere ezeknek az előadásoknak a Facebook-on van, a Tudathang: életre hangoló nevű csoportban. 2020. március végén hoztam létre ezt a csoportot, amikor az egész világot érintő félelem-hullám talán a legmagasabb szintre lépett Magyarországon.

Hogyan indult:

Megkérdeztem akkor magamtól, hogy mit tudnék adni az embereknek, amitől jobban érezhetnék magukat? Szerteágazó ismereteim révén olyan összefüggésekre mutathatok rá, amelyek a megértésüket segíti, tehát megoszthatom a tudásomat. Ez nem egy kifelé, a világra mutató ismerethalmaz, hiszen ami érdekel, az a saját tudatunk működése. Az életünk drámái: tragédiái és komédiái végső soron bennünk zajlanak: a bordáink között, a két fülünk között, vagyis szívünkben és fejünkben, érzelmeinkben és gondolatainkban – persze nem függetlenül a külső tényezőktől.

Milyen ez?

Az élő videós bejelentkezések nagyon személyesek: itt szemtől-szemben, egyazon időben találkozunk. Persze utólag is visszanézhető, ez a te választásod. Én azonban mindig élőben jelentkezem és nem egy javított, vágott-toldozott, kisminkelt videóval. Így azt is tapasztalhatod, ahogyan működöm.

Élő videók a Tudathang FB csoportban

Ezért ha érdekel téged is, hogyan lehet nyugalmat lelni a zűrzavarban, hogy mi segíthet abban, hogy a félelem helyett derűt élj, ha érdekel, hogy mit üzen az idők szava: itt van miből merítened.

Ezt a csoportot azért hoztam létre, hogy a rálátást, a megértést és az elfogadást segítve hozzájáruljak ahhoz, hogy te is jól érezd magad. Igen, a körülményektől akár látszólag függetlenül, de igazából azokkal együtt. Asztrológusként a látszat mögött rejlő valóságot tartom a legérdekesebbnek, a felszín alatt munkáló energiákat. Ezekre láthatunk rá, amikor az asztrológiai archetípusok és összefüggések segítségével önmagunkat fedezzük fel.

Visszajelzések

A visszajelzések alapján van haszna annak, amit adni tudok így, tehát csinálom, amíg igény van rá. Íme néhány visszajelzés, ami privát üzenetben érkezett – a többit te is el tudod olvasni, miután beléptél a csoportba.

“Amúgy is sugárzik belőled a nyugalom, de a mai videóban még jobban látszik. Azt látom, hogy nagyon kiegyensúlyozott vagy, sugárzik a kedvesség. És persze a témaválasztás megint jó volt! Mindenesetre az látszik rajtad, hogy te sokat dolgoztál/dolgozol magadon, így lesz valaki hiteles….! Tele van a net a sok spiri tanácsadóval és az ő frusztrációjukat osztják a neten… Te egy üde színfolt vagy ebben koronás időszakban….! Én azt javaslom, hogy ha ennek vége továbbra is tarts ilyen videókat utána is… szerintem lenne rá igény!” (Sz)

“Örülök hogy látlak, hallak. Szeretem a tanításaid. Köszönöm szépen.
Veled is biztosan minden rendben van, mert helyén vannak a gondolataid. Így csak vidám szép napokat kívánok neked! Puszillak” (K)

“Köszönöm az előadásaidat…azok a napjaim mindig nyugdtabban indulnak… Örömmel érzékelem, hogy benned olyan mély megnyugvás van…” (I)

“Jó hallgatni az okos szavaidat. :)” (K)

“Kedves Ibolya! Nagyon szépen köszönöm azt a lehetőséget, amit nyújtasz nekünk az elemzésekkel. Jó egy kicsit leporolni az asztrológiai ismereteimet, egyébként megérteni és egy kicsit más szemszögből figyelni a zajló eseményeket.” (K)

“Érdekes volt az előadásod, köszönöm a meghívást a csoportba.” (B)

“Nem értek az asztrológiához, de mindig szívesen hallgatok más nézőpontokat is. Csíptem a mitológiai történet elmesélését… az nagyon “Ibolyás” volt. (Á)

“Nagyon jó, hogy jöttél Ibolya. Izgalmas dolgokról beszéltél, tegnap óta nagyon megragadtak a higgadt, feladatokra bíztató gondolataid. Kicsit halk volt, meg valamiért fordított, de egyébként tökéletes! Nagyon ügyes vagy!!! Puszillak, Zs.”

“Jó érzés az online tanításodat nezni. Jól csinálod, választékosan beszélsz és megnyugtatóan. Jó.” (V)

Várlak és látlak szeretettel tehát a csoportban! És kérlek, támogass engem is és más érdeklődőket is azzal, hogy kedveled a szakmai oldalamat, és azzal, hogy másokkal megosztod az írásaimat, cikkeimet a honlapom belinkelésével.

Ha pedig nagyon személyes kérdéseid vannak, azokat a személyes születési képleted alapján tudom megválaszolni. Ez esetben kérj egyéni konzultációt!

Tanítom is az asztrológiát, amit az önismeretünk alapkövének tekintek és így is adom át. Keress meg, ha tanulni vágysz, van megoldás online módon is!

Featured

Születési képlet

A születési képlet személyes, a legszemélyesebb.

Képzeld el, hogy a születésed pillanatában megáll az idő, megdermed a mozgás, a tér minden eleme, mint egy fényképen, mozdulatlanná válik. És tegyük fel, hogy ebben a pillanatban te mindent képes vagy látni: azt is, ami előtted, ami fölötted, ami mögötted, ami alattad van. Mindent, nagyon-nagyon messzire. Látod a bolygókat, a Napot, a Holdat, sőt látod más naprendszerek csillagait is. Hogyha ezzel a mindent látó újszülött szemeddel, az első önálló lélegzetvételed időpontjában megörökíted a pillanatot, és megpróbálod ezt egy kétdimenziós ábrán bemutatni, akkor létrehozod ennek az idő-tér pillanatnak a horoszkópját.

Ez az ábrázolt kép nem más, mint te magad. Ugyanaz az időpillanat ugyanabban a térben, ugyanabból a viszonyulási-viszonyítási pontból, egyazon minőség veled. Ha tükörbe nézel, csak a fizikai külsődet látod. Ha megröntgeneznek, csak a mozgásszerveidet látod a képen. Ha születési horoszkóp-képletedet nézed, akkor teljes képet kaphatsz magadról, a legteljesebbet.

Születési képlet AsztrokottaA pontos adatokkal felállított születési képlet minden más, ismert módszernél pontosabban és beszédesebben árulkodik rólad. Feltárja emberi pszichédet, annak minden megnyilvánuló és rejtetten működő oldalával együtt, megmutatja azt, ahogyan egyszeri és megismételhetetlen szülöttként belépsz a világba, érzel, öntudatra ébredsz, tanulsz, gondolkozol, cselekszel és szeretsz. Feltárja karmikus témáidat, motivációidnak irányát, és – a lehetőségek tág határán belül – megjeleníti várható sorsfordulataidat, életednek nagy csomópontjait.

Az asztrológiai tudással nem kérdéses számodra, hogy milyen okai lehetnek a betegségnek, a születési képleted ismeretében pedig nyilvánvalóvá válik az is, hogy te magad milyen egészség- és betegséghajlamokkal jöttél e világra. Megtudhatod belőle, hogy milyen elváltozásokra vagy hajlamos, és azt is, hogy miért (!), és kiolvashatod azt is, hogy hogyan kerülheted el ezeket, milyen módon gyógyíthatod, ha már megbetegedtél.

A születési képleted ismerete lehetővé teszi számodra, hogy te magad legyél az életed hajójának kapitánya. Felnőtté tesz, éretté, olyan emberré, aki abbahagyta már hogy kibúvókat keressen a megoldások helyett, hogy másokat hibáztasson a felelősség vállalása helyett, hogy gyógyítót keressen a gyógyulás helyett, hogy készen vett tudást keressen a folyamatos tanulás helyett. Olyan emberré válhatsz a születési képleted ismeretében, aki meg tudja találni azt, ami a saját életében boldogságot jelent. Végső soron mindannyian ez utóbbi miatt vagyunk itt, a Földön. Azért, hogy mindabban a tapasztalatban, kalandban, jóban és rosszban, amit átélünk, meg tudjuk találni a boldogságot.

Amikor megérkezünk, akkor még előttünk az út, és hogy mennyi akadály van rajta, az egyéni, személyes: ezt a képletünk megmutatja. Így válik lehetővé, hogy ilyen visszajelzést kapjak:

“azt el kell mondjam,hogy az egész alapja,hogy Te gyakorlatilag kvázi bemutatkozás nélkül ismersz engem/bennünket, a tulajdonságainkat, a viselkedésünket,  és úgy érzem, hogy nem 0-ról indulok előtted, ezáltal könnyebben tudok beszélni az adott problémáról…”

(Niki teljes visszajelzését elolvashatod a Tudathang konzultáció oldalán.)

Tarts velem, hogy az lehess, aki lehetnél, azt élhesd, amit élhetnél, azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Az éves előrejelzésről (szolár horoszkóp) olvasd el korábbi írásomat: http://tudathang.hu/eves-elorejelzes-szolar/

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Featured

Önbizalom vagy önkétség: a Szaturnusz megélési szintjei

Minden bolygó/szimbólum esetében beszélhetünk megélési szintekről. Az önbizalom vagy önkétség témája nem más, mint ugyanannak a botnak a két vége. A bot a Szaturnusz, megélési szintjei az önbizalom és az önkétség, és mindaz, ami a kettő között, különböző arányokkal és változatos érzelmekkel megspékelve fellelhető.

Egységben, kétségben

Önbizalom vagy önkétség: a Szaturnusz megélési szintjeiAsztrológiailag tehát egy bolygó a ludas a témában: a Szaturnusz. Az ő analógiás láncának egyik végén van a megvilágosodás, a nem kettőzöttség, vagyis az egység felismerése és tapasztalása. Ennek földi megnyilvánulása az egészséges és bátor, megkérdőjelehetetlen és egyértelmű önbizalom. Az analógiás lánc másik végén áll a kishitűség, az a küszködős élet, amikor az ember azt hiszi, hogy az élet harctér, minden csak csatával vívható ki, és neki minden csatát meg kell nyernie. Nyerni nem lehet mindig, tehát gyakran veszít. Ugyanaz a bolygó/szimbólum mutatja az önbizalommal telt, bátran cselekvő embert és a kétségeitől gyötört, betoji lúzert is. És persze a két véglet közötti mindannyiunkat az ingadozó, egyik vagy másik irányba jobban eltolódó önhitünkkel. 🙂

Az önbizalommal bíró ember tudja és éli, hogy az önvalója egységben él a Forrásával, nincs attól elkülönülve. Így az önbizalma nem az egójából fakad, hanem ebből a bizalomból. A kicsi énnek nincs önbizalma, mert azt hiszi és éli, hogy el van választva az egységtől, vagy pedig már rég meg is feledkezett arról. Ezért a túlélése érdekében magának akar mindent. Nemcsak fogható dolgokat, sőt, leginkább nem azt. Hanem: figyelmet, energiát, szeretetet, törődést, elismerést, megbecsülést, tiszteletet. Ha nem kapja, akkor a legváltozatosabb játszmákkal szerzi meg. Nárcisztikus személyiség, energia-vámpír, szeretet-koldus – manapság ismerős megnevezései az önbizalom-hiányos, önleértékelésben élő embereknek.

A tudatszint, amin élünk

Ha ugyanaz a Szaturnusz mutatja mindkét témát egy születési képletben, akkor mi az, amitől az egyik embernek önbizalma van, másiknak önkétsége? Hogy lehet az egyik ember önmagában teljes, a másik pedig önző, magának való? Hogyan élheti az egyik, hogy neki van, a másik pedig azt, hogy neki nincs, függetlenül a tárgyi valóságtól? Talán a Szaturnusz kozmikus helyzete a születéskor, a horoszkópban elfoglalt helye vagy a fényszögek mutatnak valamit?

Igen is, nem is. Valóban látszanak a nehezebb helyzetek, amelyek az esetek 99,9 százalékában pontosan tájékoztatnak az illető belső állapotáról önbizalom témában is. A születési képlet azonban nem mutatja meg, hogy milyen tudati szinten lépünk be ebbe az életbe. Arra is csak következtetni lehet, hogy van-e esélye fejlődni ebben az életben.

Szabad akarat

És pontosan ez az, ami a legnagyszerűbb az életben: szabad akaratunkban áll úgy dönteni, hogy fejlődni akarunk. Nincsen előre megírva, rögzítve, hogy ugyanazon a tudati szinten kellene elhagynunk a világot, ahogyan érkeztünk. Tehetünk azért, hogy jobb életünk legyen. Tanulhatunk a hibákból, megváltoztathatjuk a viszonyunkat a nehéz helyzetekhez. Elindulhatunk az önismeret és az önfejlesztés útján.

A Szaturnusz egyik beceneve a Tanítómester. Hát tanuljunk tőle, általa. A Szaturnusz másik neve: a Karma Ura. Vagyis kérlelhetetlenül betartja a kozmikus törvényt, miszerint minden kibocsátott energiánk visszatér hozzánk ugyanabban a minőségben. Azt pedig ki lehet olvasni a születési képletből, hogy milyen jellegű tanítások várnak ránk, milyen sorsterületeket érintenek ezek, és mikor – melyik időintervallumban következnek be.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Featured

Szaturnusz, a földi mennyország és pokol asztrológiai szimbóluma

Te is, én is, mindenki egy olyan életről álmodik, amelyben a kívánságaink könnyedén megvalósulnak, lehetőleg erőfeszítés nélkül, ahol az igények és szükségletek kielégülnek, lehetőleg azonnal, ahol nem szenvedünk hiányt semmiben, ami fontos nekünk, ahol talán nem is ismerjük a hiányt. A Szaturnusz asztrológiai szimbóluma a földi mennyországnak és pokolnak, és általa megérthetjük az életünk jó és rossz oldalát.

Mennyország helyett pokol

Mennyországot akarunk élni itt, a Földön.  És persze többnyire, ki jobban, ki kevésbe, ehelyett a poklot éljük. Sokan még panaszkodnak is, amiért a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnék, szidják a másikat (szomszédot, főnököt, testvért, kormányt, stb), kárhoztatják magukat az ügyetlenségükért, hülyeségükért, bénaságukért.

Milyen gyakran elhangzó mondat: “Olyan hülye vagyok!”, “Olyan béna vagyok!”, “Olyan idióta barom vagyok!”

Nekem nagyon fáj ilyen mondatokat hallani. És neked is fájni fog, ha rálátsz arra, amit most írok: mi folyamatosan, megszakítás nélkül és pardon nélkül a mennyországban élünk.  Emlészel? A mennyország az, ahol minden a kívánságaink szerint alakul. Hát barátom: ez az élet maga. Amit pokollá tehetünk, kedvünk szerint.

Nézz szét! Minden a kívánságoknak megfelelően alakul. Azt mondod: “Olyan hülye vagyok!”, amikor valami balul üt ki, és “kívánságod számomra parancs” mondja a Mennyek Ura, akit ez esetben a Szaturnusz jelképez: legyen akaratod szerint! És legközelebb is úgy viselkedsz, olyat szólsz, amivel ezt a hitedet mélyíted. Azt mondod: “Olyan ügyetlen vagyok a táncban!” – és tessék: ügyetlenkedsz, amikor táncolsz. Azt mondod: “Túl gyenge a kezem, nem tudom megfogni rendesen!” – és legközelebb mit kell tapasztalnod? Hogy nem tudod megfogni rendesen.

Min múlik?

Szaturnusz, a földi mennyország és pokol asztrológiai szimbólumaPontosan ugyanakkora erőfeszítéssel létrehozhatjuk a mennyországot is önmagunknak és magunk körül. A rossz karmát sem könnyebb vagy nehezebb létrehozni, mint a jót – legalábbis azért nem, mert ami létrehozza, az a kívánságunk, az érzelmi töltetünk ereje, intenzitása. Hogy mennyire azonosulunk a kívánságunkkal. Mennyire válunk eggyé vele. Tudjuk-e teljes szívünkből azt mondani: “Ügyesen megcsinálom.” “Képes vagyok rá, a legjobbat hozom ki magamból”.  Lehet, hogy a rögzültségeink, a környezeti hatások, a neveltetésünk, a tapasztalataink miatt olykor szinte lehetetlennek tűnik az egész. Tényleg rajtam múlik, hogy milyen életet élek? Nem az anyámon? Nem a kormányon? Nem a főnökön? Gondolj bele: ki az, aki érez, aki vágyik, aki gondol, aki cselekszik, amikor magadról van szó? Az anyád, a kormány, a főnök? Nem! Te vagy az!

Szaturnusz tanítása

Ha gyalázod magad, hogyan várod, hogy mások megbecsüljenek? Ha szidod magad, hogyan várod, hogy mások dicsérjenek? Ha bűntudatban élsz, hogyan remélsz békét?

Mindez a Szaturnusz asztrológiai jelképtárába tartozik, és az Asztrokotta tanfolyamon részletesen végigvesszük a karma létrejöttének feltételeit, ahogy azt is, hogyan szabadulhatunk a rossz karmikus tendenciáinktól.

A fizikai test és a Szaturnusz

Addig is vedd figyelembe, hogy nem csak kifelé teremtünk magunknak mennyországot vagy poklot, és nem  is csak az érzelmi és gondolati szinteken szenvedünk. Szenved a testünk is, ha leértékeljük magunkat. Azt mondod magadban a belső beszédedben: “Megtört az élet, nem vagyok elég jó. Gyenge teljesítményt nyújtok” – és attól függően, hogy miben érzed gyengének a teljesítményedet, már jön is létre a testedben az eredmény: a csontok, az izmok, az ízületek, inak, kötőszövet elváltozásaiban, betegségeiben. Azokban a szövetekben lesz elváltozás, amelyeket az agy fehérállománya vezérel: gyengülni, sorvadni, kopni, ritkulni fog – mert ez itt a mennyország, ahol minden megvalósul. Hamer doktor felismeréseinek köszönhetően már azt is tudjuk, hogy pontosan hogyan van a lélek, az agy és a szerv közötti kapcsolat, pontosan mikor, milyen elváltozás alakul ki, és az hogyan jöhet helyre. Így ha az asztrológiát kiegészítjük a Tudományos Táblázat tudásanyagával, akkor a vakfoltjaink mögé is beláthatunk, felismerhetjük, hogy milyen öntudatlan, önromboló, teremtő kívánságokat, parancsokat osztogatunk magunknak. Az Asztrokottán úgy tanulhatod az asztrológiát, hogy a Tudományos Táblázat felismeréseit is szem előtt tartjuk!

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Featured

Megélési szintek az asztrológia nyelvén

A megélési szintek megnevezésével és megismerésével egy iránytűt kapunk saját belső világunkhoz. Ezzel az iránytűvel mindig képesek leszünk emlékeztetni magunkat a helyes irányra a lelki –tudati fejlődésünk során.

Megélési szintnek az asztrológiában azt nevezzük, hogy valaki a fizikai, érzelmi és szellemi szintek közül melyiken él többnyire, illetve egy adott helyzetben, egy adott életterületen, vagy élete valamely szereplőjével kapcsolatban. Minden archetípusnál beszélhetünk megélési szintekről, és az Asztrokotta tanfolyamokon végig is vesszük őket. Most átfogó szemlélettel nézzük sorjában e három módot.

Fizikai szint. Ezt ismerjük leginkább. Bármilyen magas tudatossággal is éljen az ember, amíg testben élünk, addig tapasztaljuk a fizikai szintet, annak korlátaival és örömeivel egyaránt. A fizikai szinten, vagyis az anyagban, az érzékelés öt kapuján át jutnak el hozzánk a külvilág ingerei, és mi is ezeken a kapukon keresztül kapcsolódunk a rajtunk kívülállónak tapasztalt világhoz. Látunk, hallunk, szagolunk, ízlelünk, tapintunk. Nem tudunk ezektől függetlenül élni, ha valamelyik érzékelésünk nem működik vagy csak részben működik, az bizony nehezíti az életkörülményeinket.

Ezen a szinten az anyaggal azonosulunk és az érzékszerveinken át érkező benyomásainkkal. Benne ragadva, ha jók ezek a benyomások, akkor még többet akarunk kicsikarni az élettől, míg végül az egónkat növeljük, a büszkeségünket, és másoktól elhatárolódunk, mert mi különbek vagyuk. Ha kellemetlen vagy fájdalmas benyomásokat élünk át, akkor szabadulnánk ezektől, ilyenkor mi vagyunk a kicsi én, a szegény, aki mennyit küzd, mégis mennyire nem értékelik, akivel mennyi baj történik, az élet milyen nehéz.

Mindannyian ismerjük, éljük ezt a szintet, csak az a nagyon nem mindegy, hogy jut-e bennünk tér egyébnek is. És az sem mindegy, hogy milyen sűrűn, mekkora horderejű dolgok rántanak bele az elválasztottságba és tartanak fogva az anyagba zártság illúziójában.

Megélési szintek az asztrológia nyelvén

Mert ha engedünk neki teret magunkban, akkor az érzelmi szintet is élhetjük. Ennek legfőbb ismérve, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy az általunk átélt érzetek és érzelmek nem csak ránk jellemzőek. Másnak is van elég baja – mondjuk. Örvendezni más is szokott, bánata másnak is van. Ilyenkor van nyitottságunk arra, hogy másokat is figyelembe vegyünk, már nem érezzük magunkat annyira egyedül. Tudatosan vagy sem, de ezen a szinten nyilvánvaló számunkra, hogy az emberi érzelmek univerzálisak abban az értelemben, hogy mindannyian ugyanazokat az érzelmeket tapasztaljuk – csak esetleg más-más összetételben és elosztásban. Így a bajaink nem megsokszorozódnak (mint azt a fizikai szinten élve gondolnánk), hanem csökkennek. Ezen a szinten már tartósabban vagyunk képesek boldogságot tapasztalni. A jó érzésekben össze tudunk kapcsolódni másokkal, a rossz érzéseinket pedig megpróbáljuk jól kezelni, felülírni, átalakítani.

Legmagasabb a szellemi szint. Itt  képesek vagyunk vagy legalább törekszünk arra, hogy a felszín mögé lássunk, a látványban észrevegyük a működtető elvet, a formában a szerkezetet. Az elválasztottság vagy nyitottság kettőségéből kilépve, próbálunk egyszerűen csak tapasztalni. Ha tartósan és minden életterületünkön ezen a szinten tudnánk lenni, akkor megvilágosodásnak, Isten-megvalósításnak mondanánk az állapotot.

Fontos látnunk, hogy az emberi életünk fő eseményeit nem kerülhetjük el akkor sem, ha a legmagasabb szinten élünk. Születünk, élünk, végül elmegyünk. Legalább ennyi mindenkinek kijut. 🙂 De hogy milyen megélésekkel, tapasztalatokkal töltjük meg ezt a minimumot, az változó, és tehetünk azért, hogy egyre jobb legyen. Tarts velem a jövő héten is, láss egyre tisztábban az igazság tükrében, amit az asztrológia nyújt.

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy
az lehess, aki lehetnél, azt élhesd, amit élhetnél,
azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Featured

Mit NEM mutat meg a születési képlet?

Igazából minden benne van a születési képletben, feltéve, hogy tudjuk, hogy kinek-minek a képlete. 🙂 És igen, itt a magyarázat arra is, hogy miért csak és kizárólag szóbeli konzultációt vállalok, személyes, egyidejű jelenléttel, és miért nem lehet nálam „írásos horoszkópot rendelni” (brrr, még a kifejezéstől is hidegrázást kapok).

Születési képletEgy horoszkóp egy időpillanat. Ha nem tudjuk, nem is derül ki belőle, hogy ehhez a pillanatfelvételhez ki vagy mi tartozik. Tudnunk kell, hogy ki az, aki azonos ezzel az időminőséggel. Tudnunk kell, hogy benne a lélek női vagy férfi testben érkezett-e a földi játszótérre.

Az élet kezdetén adott anyagi feltételek, szegénység és gazdagság, nem látszik a horoszkópban. Az látszik, hogy a szülött milyen megélésre hajlamosabb: gazdagnak érzi magát, vagy inkább szegénynek. Dúskálhat a pénzben anya és apa, és közben mondjuk nemtörődöm vagy épp smucig a gyerekkel, aki így szegény lesz. Vagy megeshet, hogy nagyon szerény körülmények közé pottyan a kisbaba, de a szülők szeretete és egymás iránti odaadása folytán mindannyian gazdagságot élnek meg. Sok minden kiolvasható abból, hogy milyen az illető viszonya a pénzhez, a vagyonhoz, könnyebben jön-e az vagy nehezebben, hajlamos-e elveszíteni vagy inkább gyűjtöget, munkával szerzi-e, vagy inkább az eszével, esetleg szerencsével, stb. A kérdések száma végtelen, amire érvényes választ találunk, de az nem látszik, hogy a kérdező mibe született bele.

Hogy mit tekintünk soknak vagy kevésnek anyagi értelemben, az végső soron nem a kézzel fogható mennyiségeken múlik, hanem a tudati hozzáálláson, amelynek fejlettsége szintén nem látható a születési képletben. Vannak kisbabák, akiknek szemébe nézve azt érezzük, öreg lelket látunk – és vannak, akiknek a szemében nem ezt látjuk. Vannak emberek, akik egész életükben másokra mutogatnak és hibást keresnek, meg akarják változtatni a másikat, és vannak akik tanulási folyamatnak tekintik az életet, és tudják, hogy csakis önmagunkat tehetik jobbá. A horoszkóp nem ad választ arra, hogy ki milyen tudatossági szinten él, és hogy mennyire fejlődik ebben vagy éppen nem fejlődik semmit.

A horoszkópból a lehetséges megélési szintek mindegyike kiolvasható, de hogy ki melyiket éli, az csak beszélgetéssel pontosítható. A következő részben megnézzük alaposabban ezt a témát, mielőtt belépnénk a szimbólumok lenyűgöző világába.

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy
az lehess, aki lehetnél, azt élhesd, amit élhetnél,
azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Featured

A Bak Szaturnusz józansága

Nyilasban mozgó Szaturnusz idején

Megfigyelted-e vagy sem, az elmúlt években, amíg a Szaturnusz a Nyilas jegyén haladt át, egyre több mindenről derült ki számunkra, hogy nem is az, aminek látszott, aminek hittük, aminek reméltük, amivel áltattuk magunkat. (A Szaturnusz haladásáról a pontos adatok az írás végén találhatók.) Nagyszerűen rendben lehet az életed, önámítás nélküli egységben élhetsz az univerzummal/Taoval/Istennel/térrel, ha az elmúlt három évben nem kellett szembesülnöd semmilyen veszteséggel sem testi, anyagi, fizikai, sem lelki, érzelmi, sem szellemi szinten.

A legtöbbünknél azonban bizony veszteségek voltak. Illúziókból kellett ébrednünk, életterveket kellett feladnunk, átdolgoznunk, szeretett személyt kellett elsiratnunk, eltemetnünk. Hogy pozitív változatát is említsem: régi sérelmeket engedhettünk el, fájó torzításokat írhattunk át, anyagi vagy lelki tartozásokat egyenlíthettünk ki, felszabadulva azok súlya alól. Megannyi egyéni történet, sok-sok emberi tapasztalat, melyhez hozzátartozott a szenvedés, az erős érzelmek vagy tán a betegség is.

Egyéni és kollektív szinten is megtapasztalhattuk, hogy a Nyilasnak az égbe lőtt nyila mindig, törvényszerűen visszahullik a földre. Túlzó vágyaink, realitást nélkülöző ábrádjaink, alap nélküli terveink, önámításaink nem tarthatnak örökké, egyszer fel kell ébrednünk belőlük.

Bak Szaturnusz józanságaSzaturnusz a Bakban

Most, hogy a Szaturnusz a Bak jegyébe lépett, ahol uralomban van, eljött az ideje annak, hogy az ember, aki ezt a visszahullott nyílat az égre lőtte, végre megtalálja a helyét itt, a földön: a tér és idő korlátai között létezzen, éljen, tapasztaljon.

Eljött az ideje annak, hogy mint egy jól-rosszul sikerült buli után takarítani és rendezni kell, hogy újra lehessen élni az életet, úgy az életünkben is, az eddigi felfordulásokkal járó külső és belső események elcsituljanak, és mi elkezdjünk rendet rakni. Nem kell undorodni a piszoktól (lelki szeméttől) ami körbevesz: mi csináltuk. Ha a vendégünk mocskát pucoljuk, akkor is jó, ha tudjuk, hogy őt is mi hívtuk a buliba (az életünkbe). Szépen vissza kell állítani a felborult székeket, helyretolni a bútorokat (rendezni társadalmi viszonyainkat, emberi kapcsolatainkat). Össze kell szedni a kiürült üvegeket, elmosogatni a sok csetreszt, kidobni a törött poharakat, felsöpörni a padlót, felmosni, kiporolni a szőnyegeket. Megtalálni a helyünket itt, az élet színpadán, ahová élni és tapasztalni érkeztünk.

Mindez nem mehet alázat nélkül. Az uralomban levő Szaturnusz teljes erejében van, és ha kell, könyörtelenül tanítja meg nekünk, hogy hol is van a helyünk. Őszinteséget, egyenességet, pontosságot és egyszerűséget, tiszta működést vár, nem ismeri a kiskaput. Szívtelennek tűnhet, mint kisgyereknek a szigorú apa, de éppoly szükséges és nélkülözhetetlen az életünkhöz. Általa tanuljuk meg élni az életet, ő mutatja meg, hogy milyen törvényszerűségeknek kell engedelmeskednünk, hol vannak a határok, amelyeket be kell tartanunk, hogyan érhetünk el eredményt, és mi kell ahhoz, hogy célba érjünk.

Bár sokan tartanak az erős Szaturnusztól, főleg, amikor a múltba visszatekintve azt sorolják, milyen történések voltak a nagyvilágban előző ciklusában (nagyjából 1988-1990), egyéni életünkben inkább üdvözölhetjük ezt az előttünk álló három évet. Nagyon egyszerű és átlátható a Bak Szaturnusz hatása, hiszen csak azt várja, ami a lényege. Míg más jegyben haladva mindig leleplez, lerombol, korlátoz, elvesz, megkurtít, megrövidít, addig most, hogy a saját jegyében jár, könnyebben ad. Persze: ha tiszteljük. Mit is? A határokat, a szabályokat, a rendet, az időt, a másikat, és legfőképpen: ÖNMAGUNKAT. A valódit, az istenit, és nem az egócskát, aki nagyra törne. Mert ha ennek az egócskának adjuk át magunkat, akkor megtapasztaljuk a kérlelhetetlenségét, a kíméletlenségét, amellyel rámutat, hogy bizony: senkik és semmik vagyunk, ha elhisszük, hogy mi, egyedül, saját erőből és törvényeit, az élet törvényeit nem tisztelve vagyunk a valakik. Viszont a Szaturnusz ereje az, ami támogatja minden törekvésünket, amellyel a kapcsolatot keressük a valódi önmagunkkal, az isteni eredettel, az eredendő fénnyel.

Bak Szaturnusz józanságaA Szaturnusz a jelképe legmagasabb szinten a megvilágosodásnak, az Istennel eggyé válásnak, annak, ahogy Jézus Krisztussá, ahogy Sziddhárta Buddhává vált. A Szaturnusz a jelképe egyszerre a kapunak és a kapun való áthaladásnak is. Annak, aki ezen a szinten tart, bár lehetnek nehéz időszakai is, jó eséllyel, egy tágasabb perspektívából, a lélek fejlődésének, a tudatszint emelkedésének szempontjából nézve nagyszerű, ígéretes időszak következik.

Mindannyiunknak pedig itt van Madách üzenete Az ember tragédiájának végéről: „Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”

Szaturnusz jegyváltásai az utóbbi években:
Skorpióban:…….. 2014. december 23-ig
Nyilasban: 2014. december 23-tól június 15-ig
Skorpióban: 2015. június 15-től szeptember 18-ig
Nyilasban: 2015. szeptember 18-tól 2017. december 20-ig
Bakban: 2017.december 20-tól 2020. március 21-ig
Vízöntőben: 2020. március 21-től július 1-ig
Bakban: 2020. július 1-től december 17-ig……… utána Vízöntőben

(A Szaturnusz fent jelölt mozgása a bolygók direkt, retrográd mozgásának és stationer állapotának ismeretével érthető meg.)

Az Asztrokotta önismereti asztrológiai írások a Tudathang oldalán olvashatók szombatonként. Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy az lehess, aki lehetnél azt élhesd, amit élhetnél azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Featured

A szegedi Telin TV-ben

Beszélgetésre hívtak a Telin TV-be, a Panoráma című műsorba. Szó esik a mostani energiákról, az önismeretre, önfejlesztésre, időpont választására használható asztrológiáról, no meg a Tudathangról.

A velem készült interjút az alábbi képre kattintva vagy ezen a linken éred el:
https://www.youtube.com/watch?v=E6R0RPYMXzQ

A teljes műsor megtekinthető a Telin TV honlapján és Youtube csatornáján.

telin-tv-ben

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Featured

Ha léteznének tiszta jegyek, és válsághelyzet adódna…

Tiszta jegyek nem léteznek, mivel azok jelképek. Minden emberben működik a zodiákus mind a 12 jegye valamilyen hangsúllyal és valamilyen formában. Minden egyes emberben másként.
Amikor azt mondjuk, hogy “Halak vagyok”, “Vízöntő vagyok”, stb, akkor csak annyit állítunk, hogy a születésünk idején a Nap a Halak vagy a Vízöntő csillagjegyben járt, a klasszikus nyugati asztrológia rendszerét alapul véve. A személyiségünket azonban ez korántsem írja le önmagában.

Mégis, amikor még csak ismerkedünk az asztrológiai jelképekkel, vagy amikor kikapcsolódást keresünk, hasznos és érdekes lehet rálátnunk arra, hogy milyen lenne, ha…

Ha léteznének olyan emberek, akik tisztán egy jegy jellemzőit viselnék magukon, hogyan működnének?

Az alábbi példát próbáld úgy olvasni, mintha életképeket nézegetnél.
Semmiképpen ne vegyél személyesre semmit, csak engedd meg magadnak ezt a kis szórakozva tanulást.

Tréfásan találó jellemzés az egyes jegyekre

„Képzeljük el, hogy János napközben váratlanul hazamegy (mit sem sejtve), és a feleségét ágyban találja egy másik férfival… Mi történik a továbbiakban, ha János tiszta…”

KOS

 • Azonnal behúz egyet a másik férfinak, kiveri a házból, aztán felindultságában a feleségét is megbünteti. Később rosszul érzi magát a cselekedeteitől, de megbánást nem tanúsít, hiszen valahányszor eszébe jut, ami történt, mindig elönti a düh.
 • Ilyenkor képzeletben még keményebben elbánik azokkal, akik a megcsalás miatt ellenségeivé váltak.
 • Egyre kevesebb időt tölt otthon és mindenkivel megcsalja ő is a párját. Nem számít, hogy mielőtt a felesége őt megcsalta volna, a maga részéről első perctől ugyanezt teszi. Neki lehet.

 

BIKA

 • Veszélybe került a birtokom, felborult a harmónia!
  Mivel fontos neki, amit már megszerzett, nem bántja a feleségét, a másik férfit viszont fújtató bikaként űzi messzire, és az ha nem szedi gyorsan a lábát, akkor pórul is járhat.
 • Ezentúl okosabb lesz, hogy biztos lehessen abban, hogy az asszony nem lép félre, korlátozza annak a szabadságát.
 • Csak idő kérdése, hogy mikor ismeri fel a feleség az otthonban a börtönt és a férjében a börtönőrt, bár a díszletek nagyon szépek is lehetnek.

 

IKREK

 • Vitázik, érvel és próbálja megérteni, hogy miért történt ez. Lehet, hogy ő is sokat flörtöl más nőkkel, ezért nem is olyan vészes a téma, de érteni akarja.
 • A maga részéről nem lépett ilyen nagyot (félre), de ez csak idő kérdése lett volna egyébként is.
 • Mostantól még könnyedebben veszik a hűségesküt, de ez önmagában nem fogja felborítani a házasságukat.

 

 

(Emlékszel még? Ne vedd személyesre!)

RÁK

 • Úgy érzi, mintha gyomorszájon vágták volna.
 • Azonnal megsértődik és magában keresi a hibát.
 • Vádolja magát, amiért nem elég jó férj, mártír-szerepbe bújik és még önfeláldozóbb lesz, egyre jobban hasonlít egy gerinctelen, puhatestű csúszó-mászóhoz.
 • Bezárkózik saját sértődött lelkivilágába, egyre unalmasabbá válik, és persze senkinek semmit nem mond el, így környezete sosem tudja meg, mitől szenved annyira.

 

OROSZLÁN

 • Napvilágra került alattvalói árulása, ezért fővesztés jár: azonnal szívinfarktust kap – na nem: elválik, de addig is azonnali hatállyal kitagadja és száműzi a feleségét.
 • Igazsága teljes tudatában olyan nőt emel maga mellé a trónra, aki méltó e szerepre.
 • Bátran és büszkén dönt, és jó érzékkel találja meg azokat a kulcsfigurákat, akik döntését gyakorlatba ültetik.

 

 

SZŰZ

 • Próbálja megérteni a miérteket, szőrszálhasogató módon elemez, a kapcsolat legelejétől minden körülményt analizál.
 • Rettenetesen szenved és legszívesebben elválna, de képtelen rá.
 • Marad a szenvedésben és innentől folyton piszkálja a nőt.
 • Nagy valószínűséggel többé hozzá sem ér, és az életét az egykor vállalt feladat terhét cipelve éli le.

 

(Még tudod, hogy ez egy játék, ugye?)

Mérleg

 • Annyira társfüggő, hogy még a nyitott kapcsolatba is belemegy, csak nehogy egyedül maradjon.
  Meg tudja magyarázni magának, hogy a másik részéről miért elfogadható jóformán bármi, és inkább elismeri, hogy benne van a hiba, csak a békesség megmaradjon.
 • Megalkuszik bármivel, elvtelenné és hiteltelenné válik, jelszava: „A biztos rossz is jobb a semminél”.

 

 

SKORPIÓ

 • Eddig mindent alárendelt a kapcsolatuknak, már-már zsarnoki módon ragaszkodott szeretett feleségéhez, és most úgy érzi, hogy mindent elveszített.
 • Ragaszkodik a sérelméhez is és sérelme tárgyához is, ezért feleségét megtartja, hogy büntethesse, bosszút állhasson.
 • Folyamatosan csalja a nőt, és ahol lehet, belémar.
 • Az élteti, hogy mérgezhessen, így a kapcsolatnak csak a nő tud véget vetni, de ha ezt nem teszi meg időben, akkor a sok benyelt méregtől már az ő ereje is fogy.

 

NYILAS

 • Először felhördül és büntetni akar – lesújtana ítéletével és haragjával.
 • Aztán mégis inkább kegyesen megbocsát, hiszen ő olyan hatalmas és jelentőségteljes, és annyira tisztán lát (magas lováról), hogy megengedheti magának, hogy kegyelmet gyakoroljon.
 • Egyre inkább álomvilágba menekül, melyben feleségét idealizálja, közben egyre jobban eltávolodik tőle, ködös magasságokba, fellegekbe.
 • Nem is veszi észre, hogy közben ő is sok mindent megenged magának, hiszen az olyan természetes, mottója: „nekem ez jár, mert megérdemlem”.

 

(Tiszta jegyek nem léteznek, ez csak játék!)

Bak

 • Eddig sem voltak lángoló érzelmei, inkább hideg céltudatban és kötelességtudatban élte a házasságot.
 • Most úgy dönt, hogy fontosabb a közösen megszerzett vagyon és kapcsolati tőke, ezért marad a házasságban, de még jobban elhidegül a nőtől, még követelőzőbb és korrektebb, pontosabb és fennhéjázóbb lesz.

 

VÍZÖNTŐ

 • Számára a szabadság eszméje mindennél fontosabb, ezért elfogadja a helyzetet.
 • Meglepően megértő – csakhogy ezáltal ő is felhatalmazva érzi magát a saját függetlenségének még végletesebb megélésére, ezért már nem is titkolja később, hogy épp kivel lép félre.

 

 

HALAK

 • Meg van győződve arról, hogy minden az ő hibája.
 • Kétségbeesetten próbál még jobb férj lenni.
 • Spiritualitásba menekül és igazolásokat gyárt a felesége viselkedésére, a valósággal egyre ellentétesebb módon látja őt.
 • A való élettől végül teljesen elszakad, saját álomvilágában él.
 • Hajlandó a másik helyett is szenvedni, ezáltal is, még inkább felmentve azt minden bántó cselekedete alól.

 

Ez az írás inkább tréfa. És mint tudjuk, minden viccnek fele való. 🙂

És : nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, stb. Így hát, tréfa ugyan, de valós alapon. 🙂

(A fenti szöveg rövid, kivonatos változata az élőszóban 2014. novemberében elhangzott asztrológiai előadásomnak, amelyet a szegedi agykontroll klubban tartottam.)

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Featured

A tökéletes időpont esküvőhöz

Szombaton felemelő és gyönyörű eseményen voltunk, egyik legkedvesebb ismerősöm ment férjhez. Bár a vendégek nem tudtak rólam, sokan dicsérték nemcsak az időjárást, hanem valahogy érezték az időpillanat nagyszerűségét is.

A házasságkötés időpontját pedig nem az anyakönyvvezető naptára határozta meg, hanem az aktuális csillagállás, amelyet egy előzetes konzultáción, még valamikor a hideg téli napokon kiválasztottunk.

Kevesen tudják, pedig milyen hasznos, hogy az asztrológia eszközei nem pusztán a születési horoszkóp elemzésére terjednek ki, hanem más nagyszerű lehetőségeket is adnak a kezünkbe. Ilyen például az, hogy ha tudjuk egy esemény szükségszerű vagy tervezett bekövetkeztét – és módunkban áll – akkor ki tudjuk választani azt az időpontot, vagy azokat az időpontokat, amikor a saját születési képletünkkel a leginkább összhangban vannak az aktuális égi mozgások. Tehát, amikor úgy élhetünk meg egy eseményt, hogy annak a legkedvezőbb hatásait tudhassuk magunkénak és a jövő számára is a lehető legjobb magokat ültessük az adott témában.

Személyes életünk egyik legfontosabb eseménye a házasságkötés. A házasulandó felek születési képletéből megismerjük az egyének személyes adottságait, képességeit, erősségeit, gyengeségeit, temperamentumát. Az összevetésből (szinasztria) pedig rálátunk arra, hogy milyen minőségű a kapcsolódásuk, miben tudják egymást támogatni, miben harmonizálnak, mibe könnyű együttműködniük, miben különböznek, hol várhatóak esetleges súrlódások, stb. (Ez a téma is megér egy külön bejegyzést).

És amikor ez a két ember úgy dönt, hogy összeköti az életét, akkor az asztrológus segítségével ki tudja választani azt az időpillanatot, amikor a legjobb esélyekkel indítanak egy új fejezetet a közös életükben.

Boldog vagyok, hogy vannak, akik felismerik ennek a lehetőségnek a jelentőségét, és hihetetlenül jó érzés, hogy hozzájárulhatok két ember sokáig tartó boldogságához a magam eszközeivel.

Hosszú, örömökben bővelkedő, egészségben, boldogságban megélt házasságot kívánok nektek, Kata és Ákos!

Témába vágó írás még: Ideális társ?, Az igazi.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Featured

Éves előrejelzés (szolár)

Rendszerint, ahogy egyik naptári évből a másikba lépünk, megsokasodnak azok a kérdések, amelyek arra vonatkoznak, mit is tartogathat a következő év, megjelenik sok-sok éves előrejelzés a különböző portálokon, magazinokban, és gyakran jó nagy kuszaságot kelt a fejekben.

Éves előrejelzés - szolár - Tudathang konzultációIlyen helyzetben először tisztázni érdemes, hogy miről is beszélünk: melyik év? Mert az asztrológiában egy-egy időpillanatnak a Földről a Naprendszerünkre vetett pillantásunk által kapott képének kimerevített, sematikus rajzából vonunk le következtetéseket, amelyek, ha az időpillanat megfelelően volt kiválasztva, akkor valamennyi ideig érvényesek lesznek. Bonyolultan hangzik? Íme egyszerűbben: kiválasztunk egy kezdetet, és megnézzük, hogy MOST hogyan állnak az égitestek a Föld azon pontjához viszonyítva, ahol éppen tartózkodunk. Így rajzolunk születési képletet, segédképletet, kérdő képletet, mindent. A kulcskérdés az, hogy mi az a MOST, ami valamennyi ideig érvényes képletet ad?

Szolár horoszkóp – mi az?

Maradjunk most az éves előrejelzésnél. Ha valaki éves előrejelzést kér egy asztrológustól, jó ha tudja, hogy annak semmi köze a naptári évhez, sem más, emberek konszenzusával kijelölt évkezdethez. A személyes éves előrejelzés alapja a személyes, pontos születési horoszkóp. Abból derül ki ugyanis a Napnak a helyzete: jegy, fok, percre pontosan. Ha ezt tudjuk, akkor megnézzük, hogy abban a személyes évben, amelyre kíváncsiak vagyunk, mikor kerül a Nap ugyanarra a pontra, és hozzá képest ugyanabban az időpillanatban hogyan helyezkedik el a többi égitest. Ez a születésnap környékén van, plusz/mínusz 1 nap.

Megvan tehát az, amiből dolgozni lehet, és innentől az asztrológus tudásán, tapasztalatán és képességein múlik, hogy mit fejt meg belőle.

Hogyan dolgozom én?

Kis betekintés a munkámba: az asztrológiai konzultáció nálam mindig személyes, élő, legalább neten vagy telefonon keresztül találkoznunk kell e célból. Erre szükség van azért, hogy kérdezni tudj, és kérdezhetsz is bármit – legfeljebb lehet olyan kérdés, amelyre asztrológiai módszerekkel nem tudok válaszolni. A látásmódom szélesítése végett tanultam még biologikát, Recall Healing-et, a testtel kapcsolatos különböző rendszereket, a tudat megismerésére vonatkozó meditációs módszereket, tehát tudásom legjavát adom, csak ehhez személyes jelenlét szükségeltetik.

Ugyanakkor vallom, hogy előre a jövőt megmondani nem lehet. Meg lehet teremteni azt. Tendenciákat, támogató vagy hátráltató energiákat, érdeklődési fókuszokat, nehezebb vagy könnyebb periódusokat látni lehet egy személyes éves képletből (szolár horoszkópból). Konkrét kérdés esetén esetleg pontosabb válaszok is körvonalazódhatnak, de ezek is mind csak lehetőségek: a valóság a jövőben nincs, csak a mostban, tehát minden pillanatban éppen megteremtjük a jövőt, rajtunk is múlik, nemcsak az égi állásokon.

Évekre előre nem érdemes vizsgálódni. Miért? Mert mondjuk a három év múlva esedékes energiaminőségek konkrét megvalósulásának előfeltétele a két évvel későbbi élet alakulása/alakítása. Tehát sok a “ha”, a feltételezés. Általában 1-2 évet nézek előre, annál távolabbra csak akkor tekintek, ha annak az 1-2 évnek a minősége erre késztet.

Az éves előrejelzés/szolár horoszkóp haszna

És akkor miért lehet mégis hasznos elkészíttetni egy szolár horoszkópot? Ékes anyanyelvünk egyik, kissé vulgáris szólása pontosan kifejezi: mert “széllel szemben pisilni lehet, csak nem érdemes”. Vagy keletiesebben szólva: hogy megismerjük és követhessük a Tao áramlását. Magyarán: feltérképezhető, hogy melyik életterületeken milyen minőségű energiák várhatóak, hol kell többet beletenni, hogy elérjük célunkat, hol van az, ahol pici erőfeszítéssel is sikereket érhetünk el, vagy meglátni, hogy hova nem érdemes energiát pazarolnunk. Vagy mondjuk, ha konkrét terveink, elképzeléseink vannak, akkor hogyan érdemes a megvalósításukba fogni.

Így boldog új évet kívánni a születésnapon a leghelytállóbb. 🙂

 

 

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.