Megélési szintek az asztrológia nyelvén
Megélési szintek az asztrológia nyelvén

Megélési szintek az asztrológia nyelvén

A megélési szintek megnevezésével és megismerésével egy iránytűt kapunk saját belső világunkhoz. Ezzel az iránytűvel mindig képesek leszünk emlékeztetni magunkat a helyes irányra a lelki –tudati fejlődésünk során.

Megélési szintnek az asztrológiában azt nevezzük, hogy valaki a fizikai, érzelmi és szellemi szintek közül melyiken él többnyire, illetve egy adott helyzetben, egy adott életterületen, vagy élete valamely szereplőjével kapcsolatban. Minden archetípusnál beszélhetünk megélési szintekről, és az Asztrokotta tanfolyamokon végig is vesszük őket. Most átfogó szemlélettel nézzük sorjában e három módot.

Fizikai szint. Ezt ismerjük leginkább. Bármilyen magas tudatossággal is éljen az ember, amíg testben élünk, addig tapasztaljuk a fizikai szintet, annak korlátaival és örömeivel egyaránt. A fizikai szinten, vagyis az anyagban, az érzékelés öt kapuján át jutnak el hozzánk a külvilág ingerei, és mi is ezeken a kapukon keresztül kapcsolódunk a rajtunk kívülállónak tapasztalt világhoz. Látunk, hallunk, szagolunk, ízlelünk, tapintunk. Nem tudunk ezektől függetlenül élni, ha valamelyik érzékelésünk nem működik vagy csak részben működik, az bizony nehezíti az életkörülményeinket.

Ezen a szinten az anyaggal azonosulunk és az érzékszerveinken át érkező benyomásainkkal. Benne ragadva, ha jók ezek a benyomások, akkor még többet akarunk kicsikarni az élettől, míg végül az egónkat növeljük, a büszkeségünket, és másoktól elhatárolódunk, mert mi különbek vagyuk. Ha kellemetlen vagy fájdalmas benyomásokat élünk át, akkor szabadulnánk ezektől, ilyenkor mi vagyunk a kicsi én, a szegény, aki mennyit küzd, mégis mennyire nem értékelik, akivel mennyi baj történik, az élet milyen nehéz.

Mindannyian ismerjük, éljük ezt a szintet, csak az a nagyon nem mindegy, hogy jut-e bennünk tér egyébnek is. És az sem mindegy, hogy milyen sűrűn, mekkora horderejű dolgok rántanak bele az elválasztottságba és tartanak fogva az anyagba zártság illúziójában.

Megélési szintek az asztrológia nyelvén

Mert ha engedünk neki teret magunkban, akkor az érzelmi szintet is élhetjük. Ennek legfőbb ismérve, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy az általunk átélt érzetek és érzelmek nem csak ránk jellemzőek. Másnak is van elég baja – mondjuk. Örvendezni más is szokott, bánata másnak is van. Ilyenkor van nyitottságunk arra, hogy másokat is figyelembe vegyünk, már nem érezzük magunkat annyira egyedül. Tudatosan vagy sem, de ezen a szinten nyilvánvaló számunkra, hogy az emberi érzelmek univerzálisak abban az értelemben, hogy mindannyian ugyanazokat az érzelmeket tapasztaljuk – csak esetleg más-más összetételben és elosztásban. Így a bajaink nem megsokszorozódnak (mint azt a fizikai szinten élve gondolnánk), hanem csökkennek. Ezen a szinten már tartósabban vagyunk képesek boldogságot tapasztalni. A jó érzésekben össze tudunk kapcsolódni másokkal, a rossz érzéseinket pedig megpróbáljuk jól kezelni, felülírni, átalakítani.

Legmagasabb a szellemi szint. Itt  képesek vagyunk vagy legalább törekszünk arra, hogy a felszín mögé lássunk, a látványban észrevegyük a működtető elvet, a formában a szerkezetet. Az elválasztottság vagy nyitottság kettőségéből kilépve, próbálunk egyszerűen csak tapasztalni. Ha tartósan és minden életterületünkön ezen a szinten tudnánk lenni, akkor megvilágosodásnak, Isten-megvalósításnak mondanánk az állapotot.

Fontos látnunk, hogy az emberi életünk fő eseményeit nem kerülhetjük el akkor sem, ha a legmagasabb szinten élünk. Születünk, élünk, végül elmegyünk. Legalább ennyi mindenkinek kijut. 🙂 De hogy milyen megélésekkel, tapasztalatokkal töltjük meg ezt a minimumot, az változó, és tehetünk azért, hogy egyre jobb legyen. Tarts velem a jövő héten is, láss egyre tisztábban az igazság tükrében, amit az asztrológia nyújt.

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy
az lehess, aki lehetnél, azt élhesd, amit élhetnél,
azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.