Önbizalom vagy önkétség: a Szaturnusz megélési szintjei
Önbizalom vagy önkétség: a Szaturnusz megélési szintjei

Önbizalom vagy önkétség: a Szaturnusz megélési szintjei

Minden bolygó/szimbólum esetében beszélhetünk megélési szintekről. Az önbizalom vagy önkétség témája nem más, mint ugyanannak a botnak a két vége. A bot a Szaturnusz, megélési szintjei az önbizalom és az önkétség, és mindaz, ami a kettő között, különböző arányokkal és változatos érzelmekkel megspékelve fellelhető.

Egységben, kétségben

Önbizalom vagy önkétség: a Szaturnusz megélési szintjeiAsztrológiailag tehát egy bolygó a ludas a témában: a Szaturnusz. Az ő analógiás láncának egyik végén van a megvilágosodás, a nem kettőzöttség, vagyis az egység felismerése és tapasztalása. Ennek földi megnyilvánulása az egészséges és bátor, megkérdőjelehetetlen és egyértelmű önbizalom. Az analógiás lánc másik végén áll a kishitűség, az a küszködős élet, amikor az ember azt hiszi, hogy az élet harctér, minden csak csatával vívható ki, és neki minden csatát meg kell nyernie. Nyerni nem lehet mindig, tehát gyakran veszít. Ugyanaz a bolygó/szimbólum mutatja az önbizalommal telt, bátran cselekvő embert és a kétségeitől gyötört, betoji lúzert is. És persze a két véglet közötti mindannyiunkat az ingadozó, egyik vagy másik irányba jobban eltolódó önhitünkkel. 🙂

Az önbizalommal bíró ember tudja és éli, hogy az önvalója egységben él a Forrásával, nincs attól elkülönülve. Így az önbizalma nem az egójából fakad, hanem ebből a bizalomból. A kicsi énnek nincs önbizalma, mert azt hiszi és éli, hogy el van választva az egységtől, vagy pedig már rég meg is feledkezett arról. Ezért a túlélése érdekében magának akar mindent. Nemcsak fogható dolgokat, sőt, leginkább nem azt. Hanem: figyelmet, energiát, szeretetet, törődést, elismerést, megbecsülést, tiszteletet. Ha nem kapja, akkor a legváltozatosabb játszmákkal szerzi meg. Nárcisztikus személyiség, energia-vámpír, szeretet-koldus – manapság ismerős megnevezései az önbizalom-hiányos, önleértékelésben élő embereknek.

A tudatszint, amin élünk

Ha ugyanaz a Szaturnusz mutatja mindkét témát egy születési képletben, akkor mi az, amitől az egyik embernek önbizalma van, másiknak önkétsége? Hogy lehet az egyik ember önmagában teljes, a másik pedig önző, magának való? Hogyan élheti az egyik, hogy neki van, a másik pedig azt, hogy neki nincs, függetlenül a tárgyi valóságtól? Talán a Szaturnusz kozmikus helyzete a születéskor, a horoszkópban elfoglalt helye vagy a fényszögek mutatnak valamit?

Igen is, nem is. Valóban látszanak a nehezebb helyzetek, amelyek az esetek 99,9 százalékában pontosan tájékoztatnak az illető belső állapotáról önbizalom témában is. A születési képlet azonban nem mutatja meg, hogy milyen tudati szinten lépünk be ebbe az életbe. Arra is csak következtetni lehet, hogy van-e esélye fejlődni ebben az életben.

Szabad akarat

És pontosan ez az, ami a legnagyszerűbb az életben: szabad akaratunkban áll úgy dönteni, hogy fejlődni akarunk. Nincsen előre megírva, rögzítve, hogy ugyanazon a tudati szinten kellene elhagynunk a világot, ahogyan érkeztünk. Tehetünk azért, hogy jobb életünk legyen. Tanulhatunk a hibákból, megváltoztathatjuk a viszonyunkat a nehéz helyzetekhez. Elindulhatunk az önismeret és az önfejlesztés útján.

A Szaturnusz egyik beceneve a Tanítómester. Hát tanuljunk tőle, általa. A Szaturnusz másik neve: a Karma Ura. Vagyis kérlelhetetlenül betartja a kozmikus törvényt, miszerint minden kibocsátott energiánk visszatér hozzánk ugyanabban a minőségben. Azt pedig ki lehet olvasni a születési képletből, hogy milyen jellegű tanítások várnak ránk, milyen sorsterületeket érintenek ezek, és mikor – melyik időintervallumban következnek be.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.