Puskaporos hordó

Igen, a diszharmonikusan működő Kos olyan lehet a megfigyelő számára, mintha egy puskaporos hordó volna a robbanás előtt és közvetlenül utána. Persze alapjáraton nem ilyen veszélyes jegy a Zodiákus első helyezettje, de a lehetőség mindig ott van, hogy akár ilyenné váljon.

Most, az aktuális bolygóállás miatt talán a puskaporos hordónál is találóbb volna egész puskaporos hordó-raktárnak nevezni. A Kosban még mindig járó Uránusz (28 fokon) hatótávolságon belül van már az őt közelítő Nappal, így a halogatott, el nem fogadott részeink kényszerítő erővel törnek előre, és ha hagyjuk, fenekestől forgatják fel a világunkat a következő mintegy 10 napban, tetemes károkat okozva. Természetesen a Nap-Uránusz együttállás hatása minden évben megvolt, mióta 2010-ben belépett az Uránusz a Kosba. Amitől most még erőteljesebb a hatás, az az, hogy a Hold is itt jár, így érzelmeinket nehezebb uralnunk, főleg persze a Rák és Kos jegyek által érintettebbeknek. Vasárnapról hétfőre virradóan (április 15-16), úgy köszönt ránk az újhold, hogy az Uránusz is jelen van. Hangulataink, lelki rezdüléseink, érzelmi sebezhetőségünk most a tudatosságunk, tisztánlátásunk, és a minden sejtünkben érzékelhetővé váló elektromos feszültség energiájával vegyül.

Hogy mi lesz ebből? Jó esetben belső világunkban, tudatosságunkban, felismerések és belátások formájában megtörténik az, ami már egy ideje várat magára: hogy tudati fejlődésünknek újabb fokára lépünk, egy lépéssel közelebb a bennünk élő isteni felismeréséhez. Rosszabb esetben – amennyiben nem vagyunk tudatában annak, hogy valójában hol (bennünk) szorít a cipő – olyanok lehetünk, mint a címben jeleztem, és inkább nem részletezném.

És ez még nem minden. A Bakban járó Szaturnusz – Mars – Plútó bolygók ereje is a Kos tüzességéhez kapcsolódik, kvadrátokkal. Ezek a 90 fokos fényszögek olyanok, mintha valaki úgy akarna veled kapcsolatot teremteni, hogy jól oldalba bök, vagy éppen elbotlaszt. Te erre modhatod, hogy “elég lett volna, ha megszólítasz” – de tőle most ez telt ki. Milyen érzés így találkozni valakivel? Nos, így találkozik a Szaturnusz fegyelme és kérlelhetetlensége a Merkúr tudásával/tudálékoskodásával, amelyik most, a Kosban haladva elhitetné velünk, mindenkivel egyenként, hogy csak ő, és senki más az, aki a legjobban, legpontosabban, leglényeglátóbban tudja a nagybetűs igazságot. Ennek a harmonikusabb megélése, amikor felismerjük, hogy mennyire viszonylagos az egyes ember igazsága, és önfegyelmet gyakorolva nem akarjuk világba kiabálni a sajátunkat, hanem belátjuk, hogy mindenkinek a saját világképén belül igaza van, azon kívül pedig  – nem biztos.

Tudathang asztrológiaSzintén kvadrátban van a Bakban haladó Mars szombaton a Holddal, a Plútó pedig vasárnap kerül kvadrátba a Holddal. Csupa érzelmi alapú lobbanékonyság, ami leginkább frusztrációként, dühként jelenik meg, zsigereinkben szétáradva.

A legjobb, amit tehetünk, hogy nem reagálunk a negatív érzelmekre, hanem elismerjük, hogy éppen bennünk dúlnak, és szépen megvárjuk, amíg elül a belső vihar. Nem tarthat sokáig, hiszen a Hold hozza, gyorsan, legfeljebb órák alatt elül, de inkább hamarabb.

Testi szinten is kínozhatnak ezek az energiák fejfájásban, vérnyomásproblémákban, gyomorfájásban és más emésztőrendszeri görcsökben megnyilvánulva, vagy akár az ivarszervek zavarát okozva.

Nagyon tüzes, nagyon mély, vulkanikus és magas, szikrázó erők találkozásainak idejét éljük idén, míg a Nap a Kosban halad, nagyon fontos megőriznünk józanságunkat, emberségünket, jóindulatunkat, Ehhez minden segítséget meg is adnak a szeretet és jószándék bolygói, a Vénusz, a Neptun, a Jupiter, még úgy is, hogy a Jupiter és a Vénusz egymással szemben állnak, mintha mindketten másféleképpen, és csak úgy vélnék lehetségesnek a segítségnyújtást.

Bármelyikhez fordulunk, jól járunk: a Vénusz a hétköznapok, a szűkebb környezet rendjét, örömét segíti. A Jupiter segít a mélyben kavargó, örvénylő ösztön-erőinket jó irányba fordítani, a Neptun pedig megmutatja, hogy a látszólagos különbségeink ellenére, igaz valónkat tekintve mind egyek vagyunk, fény a fényből, lelkek az isteniből. Jusson ez eszünkbe, mielőtt szabadjára engednénk haragvó, romboló, felforgató erőinket!

Az írásaim kizárólag az önismeretünket hivatottak szolgálni, önmagunk megértéséhez, fejlődéséhez járulva hozzá. Kérlek, csak erre használd, csak önmagaddal kapcsolatosan vonjál le következtetéseket. Minden egyéb mellékvágányra visz, eltávolítva téged saját magadtól!

Nemsokára útjára indítom a múlt héten beharangozott csoportos foglalkozásokat, amelyeken méginkább ebben mélyülhetünk el, figyeld a honlapot, jönnek az infók róla!

Konzultációra várlak, ha elakadsz a saját felfedező utadon! A születési képleted ismeretében gyorsabban, hatékonyabban lehetsz a témádnál, és a rálátásod is tisztul. 🙂

Tarts velem, kerülj közelebb ÉNMAGodhoz, hogy az lehess, aki lehetnél, azt élhesd, amit élhetnél, azzá válhass, aki már most is, mélyen ott legbelül vagy.

Kapcsolódó Tudathang programok:

Egyéni konzultáció

Asztrokotta: önismereti-asztrológiai képzés és kaland

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva