Rólam

 

Rólam és arról, hogyan lett a Tudathang a hivatásom

Gyakran mondták rólam gyermekkoromban: neki úgyis sikerül. Ami sikerült, az azért volt, mert eggyé váltam a célommal, mert megdolgoztam érte, mert minden energiámat annak szenteltem. Nekem ez volt a természetes. Azóta megtanultam, hogy ez nem mindenkinek az, és azóta azt is megtanultam megfejteni, hogy kinek mi van a tarsolyában, amikor egy célt tűz ki. Ma hivatásom, hogy lássam, értsem, megfejtsem, megértessem a különbözőséget, és hogy a magam módján hozzájáruljak mások boldogságához.

Mottóm:

“Megmondom a titkát, édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.”
(Babits Mihály: A második ének)

Bemutatkozom:

A nevem Márton Ibolya, 1973. március 15.-én születtem Szentegyházán, Székelyföldön. Kézdivásárhelyen nőttem fel, Székelyudvarhelyen tanítóképzőben és Kolozsváron bölcsészkaron tanultam. 1996 óta Szegeden élek, ahová ösztöndíjasként kerültem, végül itt tanultam tovább az olasz irodalomtudomány és komparatisztika doktori iskolában, és a családi életem is ide köt azóta.

Bár a felmenőim élete a tengernyi szeretet mellett tele volt fájdalommal, veszteséggel és szomorúsággal, a gyermekkorom Székelyföldön, a román kommunizmusban mégis szeretetben, nyugodtan, gazdag szellemi és művészi hatásokkal telt. Így sértetlenül megmaradt, és a mai napig él bennem a minden porcikámat átjáró életérzés: hogy minden viszontagsággal, minden szenvedéssel együtt is az ÉLET ÖRÖM. Természetesen vannak nagyon nehéz periódusok, ahogy mindenki életében. Azt szoktam mondani, hogy egyszerűen működöm: a jó dolgoknak örvendek, hiszen azok áldásként érkeznek hozzám. A rossz dolgoktól elszomorodom, aztán megvizsgálom őket, hogy mire figyelmeztetnek, merre terelgetnek, mire tanítanak. Sok-sok tanulságot tartogat az élet, a rengeteg áldás mellett. 🙂

Megtanultam

Mindig szerettem, és a mai napig szeretek tanulni. Több iskolát kijártam, több tanfolyamot elvégeztem, szerteágazó tudás birtokába jutottam a felsőtagozatos rajzosztálytól az óvó- és tanítóképzőn át, a magyar-olasz szakon keresztül az olasz szemiotika (= jeltudomány) mentén, az asztrológia berkein, a keleti egészségszemlélet, keleti masszázs- és mozgásformák nagyszerűségén túl az emberi test, szellem és lélek csodálatos összhangjának tanulmányozásáig, a tudatosságot erősítő gyakorlatokig. (Erről bővebben a következő aloldalakon olvashatsz: Források, Publikációk.)

Tovább adom

Az összegyűjtött tudást és tapasztalatot jó szívvel adom tovább. Amit pedig a legszívesebben osztok meg, az a látásmód, amely képes a fél pohár vízben azt látni: „Félig tele van!” ahelyett, hogy: „Félig üres!”. Nagyon erős motivációt érzek arra, hogy a hozzám fordulót segítsem a megértésen túl abban is, hogy ha kell, jobbá váljon az élete a találkozásunk hatására, legyen az egyéni konzultáció vagy tanfolyam, érkezzen bár érzelmi válságból, betegségből vagy épp tudásvágyból a találkozásunkra.

Meggyőződésem szerint az asztrológiai alapokat, mint az önismeret legkiválóbb eszközét, iskolában kellene tanítani, kamaszkorban, amikor a gyerekek a legnyitottabbak a világra és arra, ami mögötte van, ami a láthatót láthatatlanul működteti. Egészséges lelkületű ember csak az lehet, aki őszinte, fegyelmezett, felelősséget vállaló önismerettel rendelkezik. Jelenleg mindenki a maga módján válik ilyenné vagy sem, az iskolarendszer segítsége nélkül.

A Tudathangon keresztül azon vagyok, hogy a tudásom átadásával és a tapasztalatom megosztásával szolgáljam az önismeretedet, a problémáid megoldását, ezáltal pedig a te saját problémamegoldó képességed fejlesztését, a személyiséged kiteljesedését, az életviteled jobbítását. Ebben fő módszereim az asztrológia, a Germán Gyógytudomány és a Recall Healing módszeregyüttes. (Utóbbiról itt olvashatsz: Recall Healing és Tudathang)

Arról is meggyőződtem, hogy a keleti masszázs- és mozgásművészeteknek a mai napig az egészség áll a figyelmük fókuszában. Nálunk inkább betegségtudatot fejlesztenek a minket érő hatások, melyeknek a félelemkeltés az üzemanyaga. Mivel megtapasztaltam az egészségre és a jó közérzetre gyakorolt kiváló hatásukat, a Tudathang révén a thai masszázsformák, a thai jóga és a Bian csikung átadásával járulhatok hozzá a testi jóllétünkhöz.

Feltöltődöm

Önmagam egészségét a külső, információ alapú tudáson kívül a meditációval, rendszeres testgyakorlással, inspiráló olvasmányokkal, szabadban végzett mozgással, munkával, és a világ, önmagam és embertársaim, minden érző lény iránti szeretetemmel tartom fenn.

——-Ugrás a TUDATHANG.HU nyitóoldalára.——-

Hozzászólások lezárva.