Rólam

 

“Megmondom a titkát, édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.”
(Babits Mihály: A második ének)

 

A nevem Márton Ibolya, 1973. március 15.-én születtem Szentegyházán, Székelyföldön. Kézdivásárhelyen nőttem fel, Székelyudvarhelyen tanítóképzőben és Kolozsváron bölcsészkaron tanultam. 1996 óta Szegeden élek, ahová ösztöndíjasként kerültem, végül itt tanultam tovább a doktori iskolában, és a családi életem is ide köt azóta. Bár a felmenőim élete a tengernyi szeretet mellett tele volt fájdalommal, veszteséggel és szomorúsággal, a gyermekkorom Székelyföldön, a román kommunizmusban mégis szeretetben, nyugodtan, gazdag szellemi és művészi hatásokkal telt. Így sértetlenül megmaradt, és a mai napig él bennem a minden porcikámat átjáró életérzés: hogy minden viszontagsággal, minden szenvedéssel együtt is az ÉLET ÖRÖM. Természetesen vannak nagyon nehéz periódusok, ahogy mindenki életében. Azt szoktam mondani, hogy egyszerűen működöm: a jó dolgoknak örvendek, hiszen azok áldásként érkeznek hozzám. A rossz dolgoktól elszomorodom, aztán megvizsgálom őket, hogy mire figyelmeztetnek, merre terelgetnek, mire tanítanak. Sok-sok tanulságot tartogat az élet, a rengeteg áldás mellett. 🙂

Mindig szerettem, és a mai napig szeretek tanulni. Több iskolát kijártam, több tanfolyamot elvégeztem, szerteágazó tudás birtokába jutottam a középiskolai rajzosztálytól az óvó- és tanítóképzőn át, a magyar-olasz szakon keresztül az olasz szemiotika (= jeltudomány) mentén, az asztrológia berkein, a keleti egészségszemlélet, keleti masszázs- és mozgásformák nagyszerűségén túl az emberi test, szellem és lélek csodálatos összhangjának tanulmányozásáig, a tudatosságot erősítő gyakorlatokig. (Erről bővebben a következő aloldalakon olvashatsz: Források, Publikációk.)

Az összegyűjtött tudást és tapasztalatot jó szívvel adom tovább. Amit pedig a legszívesebben osztok meg, az a látásmód, amely képes a fél pohár vízben azt látni: „Félig tele van!” ahelyett, hogy: „Félig üres!”. Nagyon erős motivációt érzek arra, hogy a hozzám fordulót segítsem a megértésen túl abban is, hogy ha kell, jobbá váljon az élete a találkozásunk hatására, legyen az egyéni konzultáció vagy tanfolyam, érkezzen bár érzelmi válságból, betegségből vagy épp tudásvágyból a találkozásunkra.

Meggyőződésem szerint az asztrológiai alapokat, mint az önismeret legkiválóbb eszközét, iskolában kellene tanítani, kamaszkorban, amikor a gyerekek a legnyitottabbak a világra és arra, ami mögötte van, ami a láthatót láthatatlanul működteti. Egészséges lelkületű ember csak az lehet, aki őszinte, fegyelmezett, felelősséget vállaló önismerettel rendelkezik. Jelenleg mindenki a maga módján válik ilyenné vagy sem, az iskolarendszer segítsége nélkül.

A Tudathangon keresztül azon vagyok, hogy a tudásom átadásával és a tapasztalatom megosztásával segítselek az önismeretedben, a problémáid megoldásában, ezáltal pedig a te saját problémamegoldó képességed fejlesztésében, a személyiséged kiteljesedésében, az életviteled jobbításában. Ebben fő módszereim az asztrológia, a Germán Gyógytudomány és a Recall Healing módszeregyüttes. (Utóbbiról itt olvashatsz: Recall Healing és Tudathang)

Arról is meggyőződtem, hogy a keleti masszázs– és mozgásművészeteknek a mai napig az egészség áll a figyelmük fókuszában. Nálunk inkább betegségtudatot fejlesztenek a minket érő hatások, melyeknek a félelemkeltés az üzemanyaga.

Mivel megtapasztaltam az egészségre és a jó közérzetre gyakorolt kiváló hatásukat, a Tudathang révén a thai masszázsformák, a thai jóga és a Bian csikung átadásával járulok hozzá a testi jóllétünkhöz.

Önmagam egészségét a külső, információ alapú tudáson kívül a meditációval, rendszeres testgyakorlással, inspiráló olvasmányokkal, szabadban végzett mozgással, munkával, és a világ, önmagam és embertársaim, minden érző lény iránti szeretetemmel tartom fenn.

 

Hozzászólások lezárva