Tudathang: életre hangoló
Tudathang thai masszázs

Tudathang thai masszázs

Itt a tested-lelked-szellemed kap lehetőséget a gyógyulásra, felszabadulásra, arra, hogy az ÉLET járja át. Kapod vagy tanulod tőlem, a legjobb dolgok egyike. A képzés IS csak egyéniben, személyre szabottan, a csoportos tanfolyamok árában, ez a Tudathang thai masszázs.

A Tudathang thai masszázs szemléletében és módszereiben a hagyományos thai orvostudomány részét képező és a spirituális fejlődés eszközeként is szolgáló tradicionális thai masszázst képviseli az európai kultúra és ízlés számára hozzáférhető módon, a magam személyiségével átitatva, megértéseimmel, megéléseimmel fűszerezve. Végzem és tanítom, a képzésben saját jegyzettel, képpel, videóanyaggal megtámogatva. A tradicionális vagy jóga masszázsnak is nevezett, “ruhásnak” becézett változata és a talpmasszázs eredete Buddha koráig vezethető vissza, míg az aromaolajokkal végzett változata már 20. századi, a nyugati turisták igényeihez alakított, és a nyugati masszázsokkal mutat hasonlóságot.

Mindhárom thai masszázsban közös, hogy alapjául a thai energiatan szolgál, amely az indiai ayurvédával és a kínai hagyományos orvoslással is rokon.

Ezért válik a javadra ez az ismeret és gyakorlat:
 • Belemélyedve a thai masszázs világába, magadévá teszed a test-szellem-lélek gyógyulási folyamatait beindító módszereket és szemléletet.
 • Amikor gyakorlod, akkor megtanulsz a jelenben lenni és élvezni annak gazdagságát és békéjét.
 • Akár te kérsz egy jó kezelést, akár te nyújtod azt, lentebb elolvashatod, hogy milyen sok jótékony hatással bír nemcsak a testre, hanem az érzelmi és mentális állapotra is.
Neked való, hogy ezzel foglalkozz:
 • a leghatékonyabb masszázstípust keresed
 • tudod, hogy a holisztikus megközelítés vezethet csak eredményre ha masszázsról van szó, mert a test-lélek-szellem nem választható és kezelhető külön
 • olyan masszázst akarsz gyakorolni, amit 10 év múlva is örömmel végzel
 • szempontod, hogy energetikailag ne merülj le, miközben masszírozol
 • fontos neked, hogy fizikailag ne fárasszon ki a masszázs
 • egy jobb agyféltekés, gazdagító és örömteli tevékenységet keresel, hogy kiegészítsd vagy lecseréld az eddigi életmódodat
Thai masszázs a Tudathang műhelyben

A Tudathang magánfoglalkozásainak keretében ezt a három thai masszázst megismerheted, kérheted, elsajátíthatod:
Thai tradicionális talpmasszázs, röviden: talp
Thai tradicionális jógamasszázs, röviden: ruhás
Thai aromaolajos masszázs, 
röviden: olajos

Segédanyagok az elsajátítás könnyebbé tételéhez:

 • Szöveges:  saját, általam kidolgozott szöveget kapsz mindenhárom thai masszázshoz a thaiföldi tanulmányok és angol, olasz nyelvű könyvészet alapján.
 • Képi: minden jegyzet tartalmaz rengeteg színes képet, ábrát az alkalmazott technikákról – ezek nagy segítséget nyújtanak az otthoni gyakorlás során
  – minden jegyzet tartalmazza a test energiavonalait bemutató ábrákat előlről, hátulról és oldalról
 • Videók: videó a thai talpmasszázs és a tradicionális thai masszázs tanfolyamokhoz készült (az aromaolajoshoz érthető okokból nem)
  – a videókon jól látható és követhető az anyag
  – ezeket megkapod, így bármikor használhatod a gyakorlás során
  – részletekben van felvéve, ahogy javaslom a gyakorlását is

A jelenlét (személyes vagy online) szükséges, nem “dobozolt” anyag!

 • az összeállított anyag önmagáért beszél, mégis szükséges a személyes átadás, ettől válik élővé az, amit elsajátítasz
 • magyarázok, megmutatok, javítok, kiegészítek aszerint, hogy a te gyakorlásodat mivel tudom még segíteni
 • ha semmiképpen nem oldható meg mindig a személyes jelenlét, akkor a ruhás és a talp masszázs esetén az online konzultáció lehetősége is adott
 • az olajos masszázs esetében nélkülözhetetlen a foglalkozás konzultációs óráin személyesen  részt venni!
Díjak:

Energiapszichológiai segítő, testébresztő masszázs, konzultációs órák: 8 ezer Ft/60 perc.

Thai tradicionális talpmasszázs elsajátítása: 55 ezer Ft.
Thai tradicionális jógamasszázs elsajátítása: 118 ezer Ft.
Thai aromaolajos masszázs
elsajátítása: 82 ezer Ft.

Az árak 2021. december 31-ig garantáltak.

Tradicionális thai jógamasszázs 

Bő két órás tradicionális, déli stílusú “ruhás” thai masszázst gyakorolsz be. Amiben elmélyülsz: hanyatfekvés, oldalfekvés, hason fekvés, fordított és ülő pozícióban való masszírozás és nyújtások az intimzónák kivételével teljes testen a thai energiavonalak mentén, szivacson. Jártasságot szerzel abban, hogyan használd  a tested több részét a masszázsban: tenyered, hüvelykujjad, lábad, talpad, alkarod, térded.
Tradicionális thai jógamasszázs műhelyfoglalkozás díja a szükséges 10 magánórával, írott és képes jegyzettel, alapos videóval: 118 ezer Ft.
A megadott óraszámban teljes mértékben, alaposan elmélyülhetsz a thai masszázs rejtelmeiben, hiszen egyénileg konzultálok, csak veled, csak a te fejlődésedre figyelve.
Nagyobb óraszámra akkor lehet szükséged, ha:
– szeretnél a jelenlétemben többet gyakorolni, kérdezni, pontosítani, ha kevésbé szereted az önálló gyakorlást, az önálló munkát, 
– gyakorlásod során további tisztázandó dolgok merültek fel.
A thai jógamasszázs hatása jobb, mint egy tisztító kúra edzéssel kombinálva.

Tradicionális thai talpmasszázs 

Bő egy órás masszázst gyakorolsz be a talpon, lábfej egészén, lábszáron és térden, valamint vállon, nyakon és fejen a thai energiavonalak mentén változatos fogásokkal. Jártasságot szerzel, hogyan masszírozz szárazon, krémmel, pálcikával, olajjal és a pálcika helyes használatában, szerepében.
Tradicionális thai talpmasszázs műhelyfoglalkozás díja a szükséges 5 óra konzultációval, írott és képes jegyzettel, alapos videóval, pálcikával együtt: 55 ezer Ft.
A megadott óraszámban teljes mértékben, alaposan elmélyülhetsz a thai talpmasszázs rejtelmeiben, hiszen egyénileg konzultálok, csak veled, csak a te fejlődésedre figyelve.
Nagyobb óraszámra akkor lehet szükséged, ha:
– szeretnél a jelenlétemben többet gyakorolni, kérdezni, pontosítani, ha kevésbé szereted az önálló gyakorlást, az önálló munkát, 
– gyakorlásod során további tisztázandó dolgok merültek fel.
A thai talpmasszázs hatása olyan, mint a tavaszi zápor a szomjazó földeknek.

Aromaolajos thai masszázs 

Nagyjából másfél órás technikasort gyakorolsz masszázságyon: hason fekvés, háton fekvés: az intimzónák kivételével teljes test masszírozása thai energiavonalak mentén illóolajokkal. Jártasságra teszel szert abban is, hogyan használd a tested, hogy ne fáradjon a kezed és a derekad.
Aromaolajos thai masszázs műhelyfoglalkozás díja a szükséges 7 óra konzultációval, írott és képes jegyzettel, a fogások írásos és képi magyarázatával: 82 ezer Ft.
A megadott óraszámban teljes mértékben, alaposan elmélyülhetsz a thai aromaolajos masszázs rejtelmeiben, hiszen egyénileg konzultálok, csak veled, csak a te fejlődésedre figyelve.
Nagyobb óraszámra akkor lehet szükséged, ha:
– szeretnél a jelenlétemben többet gyakorolni, kérdezni, pontosítani, ha kevésbé szereted az önálló gyakorlást, az önálló munkát, 
– gyakorlásod során további tisztázandó dolgok merültek fel.
Az aromaolajos thai masszázstól a lélek is újjászületik a megújult testben.

A magánfoglalkozásokon ezt is elsajátítod:
 • milyen tárgyi feltételek szükségesek
 • milyen körülmények kedvezőek a masszázsod szempontjából
 • hogyan lehetsz te magad formában
 • mitől válik meditációvá a masszázs
 • hogyan alakítsd ki a munkaterületed
 • milyen esetekben ne masszírozz
 • melyek a jótékony hatások és mik az ellenjavallatok
 • a különböző masszázstechnikákat hogyan végezd
A thai masszázs jótékony hatásai
 • Thai masszázstanfolyamok Tudathang magántanárserkenti a salakanyagok és a méreganyagok lebontását és kiürülését a szervezetből
 • feloldja az energiablokkokat, szabadon átjárhatóvá teszi a test energiacsatornáit
 • kiegyenlíti az energia működését, lehetővé téve, hogy az harmonikusan keringjen a  szervezetben
 • javítja a vérkeringést, pozitívan hat szív- és érrendszeri panaszoknál
 • serkenti a nyirokkeringést
 • normalizálja a szervek működését
 • segíti a hormonháztartás működését, különösen csökkent hormontermelésnél sikeres
 • csökkenti a reumás fájdalmakat
 • jótékonyan elősegíti az ellazulást, a test, a szellem és a lélek harmóniájának elérését
 • fokozza a szervezet védekező erejét
 • elősegíti a test arányosságát
 • megkönnyíti a tudattalanba süllyedt emlékek feldolgozását
 • hozzájárul az érzelmi terhek elengedéséhez
Miért hozzám fordulj:
 • fontos szempontod a hitelesség, a szakmai tudás és a tapasztalat
 • egyéni odafigyelésre vágysz, hogy elkerüld a személytelenség vagy felszínesség csapdáit
 • olyanhoz akarsz elmenni, akinél ki is próbálhatod, meg is tapasztalhatod, amit gyakorolni fogsz

A thai masszázsokat (tradicionális, talp és olajos) és a thai jógát (érdeklődj róla, ha szeretnéd megismerni!) az itthoni alapozás után a thaiföldi Chiang Mai-ban az  Old Medicine Hospital-ban, és a The School of Massage for Health nevű iskolában tanultam.  Neves (Pichest Boonthumme) és kevésbé ismert szakemberekhez is eljártam a test és energiarendszerének jobb megértése érdekében. Ezekkel a tanulmányokkal 4 évig foglalkoztam nagyon intenzíven. 2007-től mindezeket oktattam is, saját, praktikusan és célszerűen kidolgozott jegyzeteket és multimédiás anyagot készítettem hozzájuk, hogy megkönnyítsem a gyakorlati és elméleti átadást.

Válaszd ki kedved szerint, melyik Tudathang thai masszázs magánfoglalkozás érdekel és hívjál fel (+36309150369) vagy írjál (tudathang@gmail.com), akár további kérdésed van, akár időpontot kérsz a foglalkozás(ok)hoz!

Kérlek vedd figyelembe, hogy a magánfoglalkozások személyes részvétellel vagy (részben) online zajlanak és csak egyéni foglalkozás keretében érhetők el. 

Miért?

Mert ennek látom hasznát, értelmét. Mert így kiemelten tudok foglalkozni azzal is, hogy ne egyszerűen csak a technikákat tudd. Azokat a titkokat, trükköket, fogásokat, testhelyzeteket, árnyalatokat is megmutatom, amelyek révén a masszázsod a leghatékonyabb és a legnagyszerűbb lehet.

Visszajelzések

“A különleges találkozások csak akkor tudnak létrejönni, ha mindkét fél készen áll erre mindenféle téren! Bár thai talpmasszázs tanfolyamra mentem hozzá, úgy gondolom, az elméleti és gyakorlati dolgokon túl sokkal, de sokkal többet kaptam. A hétvégén lehetőségem volt megismerni Ibolyát, aki mindamellett, hogy fantasztikus szakmai háttérrel, tapasztalattal rendelkezik, emberileg nagyon is a helyén van. A mai világban ritka az ilyen lélek, mint ő. Szívét-lelkét beletette abba, amit át akart nekem adni. Megnyugtat a tudat, hogy nála lehettem, és hálás vagyok azért, hogy találkoztam vele. Átadott magából egy szeletet, ami most már itt él tovább bennem. Azt, hogy én ezt hogyan fogom használni, az már csak rajtam múlik. ” (Zsuzsi)

“Kiderült, hogy nagyon jól ért hozzá, sokrétű, kedves, közvetlen, és jól tanít. Mindenkinek ajánlani tudom!” Norbi

“Azért választottam Ibolyát, mert azt hallottam róla Budapesten egy csoporttársamtól, hogy szerinte ő a legjobb. Nagy érdeklődéssel olvastam a honlapját, ahol megnyerő volt számomra, hogy pedagógiai végzettséggel rendelkezik. Aztán a személyes találkozáskor kiderült, hogy milyen végtelen nyugalom árad a lényéből, tudásának átadását hivatásnak tekinti.
Ibolya nagyon jó abban, hogy begyakoroltassa a tanultakat, úgy éreztem, hogy a lényéből fakadó kisugárzás pozitív hatással van érzelmi állapotomra, ezért azoknak ajánlom őt elsősorban, akik ebben a rohanó világban szeretnének eljutni a nyugalom szigetére. Én megtaláltam ezt a helyet nála Szegeden. Visszaérkezve Pestre a hétköznapok forgatagába másképp látom a világot, az embereket.  Már másnap gyakoroltam az ott tanultakat, melyhez nagy segítség az Ibolya által készített, fantasztikusan kidolgozott jegyzet.” Andrea

Thai masszázstanfolyamok Tudathang oktató“Azért választottalak Téged, bár tőlem földrajzilag Te voltál a legmesszebb, mert a honlapod és a telefonban tapasztalt kedvességed, rugalmasságod meggyőzött.  A személyes találkozásunkkor aztán kiderült, hogy tényleg jól választottam. Azért volt jó Veled tanulni, mert látszik, hogy szívből csinálod. Imádod amit csinálsz, jól tanítasz és nagyszerű ember vagy. Jó az anyagod is, amit kaptam Tőled. Keresve sem találni jobb oktatót Nálad. Mindenkinek ajánlani foglak!” Csaba

“Mégegyszer nagyon szépen köszönöm, hogy beavattál a thai masszázsba! Sajnos a tanfolyam utan nem sokat tudtam vele foglalkozni és kellett mellé egy nyaralás, hogy tetőtől talpig átlássam, átérezzem, de úgy fest, beért a dolog, szóval csak annyit szeretnék, hogy köszönöm!” Norbert

“Most utólag is elmondhatom, hogy nagyon nagy szerencsének tartom, hogy megtaláltalak Téged és nálad tanulhattam. Folyamatosan erősödik bennem az érzés, hogy mennyire jól döntöttem, amikor elhatároztam, hogy ezt a test terápiát és kezelést/gyógyítást megtanulom. Egyszerűen imádom csinálni! Ennél a masszázsnál nagyon hamar visszajelzést kapok arról, hogy mennyire jól esik a másiknak a test ilyen fajta kezelése. Sokkal jobban vagyok arra ösztönözve, hogy a másik emberre fókuszáljak, hogy teljesen az itt és mostban legyek, mert ezt a masszázst nem lehet rutinszerűen csinálni. Nekem is segít abban, hogy a teljes figyelem mellett szinte egy meditatív állapotba kerüljek. Mindent nagyon köszönök neked. Azóta már ajánlottalak is másnak. Nagyon remélem, hogy lesz még alkalmam találkozni veled és tanulni tőled.” Ildikó

Röviden a thai masszázsok alapjáról

A thai masszázsok alapja az a tény, hogy egymásba fonódó test és tudat vagyunk. Az energiarendszer éppoly valós, mint a szervek, nedvkeringések, kiválasztás rendszerei.
Az energiarendszerünk felépítésében és működésében is erősen hasonlít az idegrendszerünkhöz: átjárja az egész testet, rendelkezik kisebb-nagyobb ösvényekkel vagy csatornákkal, valamint tömörülései, csomópontjai vannak, amelyeket csakráknak nevezünk.
Thai masszázstanfolyamok TudathangAhogy az idegrendszer billiónyi impulzust kezel annak érdekében, hogy a testünk hibátlanul működhessen, úgy az energiarendszerünk kapcsolja össze az emberi testet minden intelligencia egyetemes forrásával. Az idegrendszerrel ellentétben kiterjed a fizikai testen túlra is: a rendszernek része a testet körülölelő energiaburok, az aura is.
Thaiföldön az energiavonalakat seneknek nevezik. A keleti orvosi rendszerek 72000 energiavezetékről szólnak, és ebből mindegyik rendszer kiemeli a legfontosabbakat. Indiában 14 fő nádiról beszélnek, Kínában 12 elsődleges qi vezetékről vagy meridiánról és 8 különleges tárolóról, míg Thaiföldön 10 senről.
Az emberi energiarendszer állandó működésével összekapcsol bennünket minden élet és intelligencia forrásával, mégis ahhoz, hogy tapasztalni tudjuk, valamilyen test-tudat gyakorlatot kell végeznünk. Ilyen a meditáció, a jóga, a taicsi, a csikung, a thai jóga – és a thai masszázs!
A thai masszázsok – különösen a tradicionális változatai, a jógamasszázs és a talpmasszázs – olyan módon képesek hozzájárulni az energiarendszer tisztításához, erősítéséhez, az energiaáramlás fokozásához, hogy az mindkét résztvevőre kiterjed: arra is, aki kapja és arra is, aki adja a masszázst!
Ezért a thai masszázs révén a masszőr nem elfárad, hanem feltöltődik, miközben a vendége energiarendszere tisztul, erősödik, működésében tökéletesedik. Nemcsak, hogy javul az egészsége és jobban működik a teste, hanem növekszik az életereje.

Vissza a TUDATHANG.HU főoldalára, a bejegyzésekhez!