Thai masszázs & tanfolyamok

Aki a szakértelemmel és szeretettel végzett thai masszázst kapja, az az ember feltöltődik, jobban érzi magát, lelkileg kisimul, testileg fittebb lesz. A masszőr pedig szintén felfrissül és jobb kedvű lesz. Ennek titkát is átadom a thai masszázstanfolyamokon!

A thai masszázstanfolyamok célja olyan thaiföldi, autentikus masszázstechnikák és masszázsfolyamatok átadása, amelyek a legteljesebb mértékben alkalmazhatók a mindennapokban vagy akár egy már képzett masszőr repertoárjában. További nem titkolt cél a résztvevők testtudatosságának kialakítása, növelése, testi-lelki és szellemi jó közérzetének támogatása úgy, hogy a későbbiekben ők maguk is inspirációs források lehessenek a saját környezetükben.

Miért pont thai masszázs?

Mert szerintem ez a legjobb! Mert a habitusomhoz, világszemléletemhez, emberszeretetemhez ez áll a legközelebb azon közérzetjavító módszerek közül, amelyekkel az elmúlt évtizedekben találkoztam. Emiatt ebben mélyítettem a tudásomat, sok-sok gyakorlás és tanulás előzte meg a tanfolyamok tartását.

A thai masszázsok alapja a thai energiatan, amely az ismertebb kínai hagyományos orvosláshoz hasonlóan, komplex rendszer. Ennek egyik ága a masszázs, amely eredeti formájában a ruhásnak becézett jógamasszázs és a talpmasszázs. Az aromaolajos változat alig több, mint fél évszázada hódít, és nyugati igényeknek eleget téve alakult ki.

És ha te kapsz egy masszázst?

Akkor választhatsz az egy, másfél, két órás lehetőségek közül. Érdemes kipróbálni mindhárom fajtát, a hagyományosat (jógamasszázs vagy ruhás masszázs), a talpat és az olajosat is.

Hogy én melyikre esküszöm? Attól függ, mi az adott helyzet és mi a cél. 🙂
A legrégebbi és legteljesebb a hagyományos jógamasszázs, így ez a legnagyszerűbb is szerintem, de az élethelyzetek és a személyes igények alapján lehet, hogy neked pont másikra van szükséged. Ha nem tudsz dönteni, kérdezz meg.

Íme néhány jótékony hatás, ami mindhárom esetben jellemző. A thai masszázs:

 • serkenti a salakanyagok és a méreganyagok lebontását és kiürülését a szervezetből
 • feloldja az energiablokkokat, szabadon átjárhatóvá teszi a test energiacsatornáit
 • kiegyenlíti az energia működését, lehetővé téve, hogy az harmonikusan keringjen a  szervezetben
 • javítja a vérkeringést, pozitívan hat szív- és érrendszeri panaszoknál
 • serkenti a nyirokkeringést
 • normalizálja a szervek működését
 • segíti a hormonháztartás működését, különösen csökkent hormontermelésnél sikeres
 • csökkenti a reumás fájdalmakat
 • jótékonyan elősegíti az ellazulást, a test, a szellem és a lélek harmóniájának elérését
 • fokozza a szervezet védekező erejét
 • elősegíti a test arányosságát
 • megkönnyíti a tudattalanba süllyedt emlékek feldolgozását
 • hozzájárul az érzelmi terhek elengedéséhez
A thai masszázs oktatásának módja

CSAK egyéni oktatásra várlak! Miért? Mert ennek látom hasznát, értelmét. Így csak rád figyelek, és észreveszem, hogy mit, hogyan, mikor kell mondanom, mutatnom, hogy a legjobban elsajátíthasd ezt a nagyszerű tudást! Egyszerre több főnek csak abban az esetben tartom meg a tanfolyamot, ha kifejezetten ezt kérik!

A thai masszázstanfolyamok elvégzésének feltételei

Alsó korhatár: 14 év, felső korhatár nincs.Thai masszázstanfolyamok megfizethető magánoktatásban Szegeden

Előképzettség nem szükséges, feltétel csak a viszonylag egészséges, működőképes test, a másokkal együttérző lélek és az újdonságokra, tudásra nyitott szellem.

A tanfolyamok hossza

A magánoktatás egyik mérhető előnye, hogy ezt a tudást el tudod sajátítani felannyi idő alatt, mint a csoportos képzéseken. Vagyis a thai talpmasszázs megtanulása 6, az aromaolajos thai masszázs elsajátítása 12, míg a tradicionális ruhás masszázs tanulása 15 órádat veszi igénybe.

Ez azt is jelenti, hogy a tanfolyam idejére alanyra van szükség, akin megmutatom, és te begyakorlod a fogásokat. Elhívhatod alanynak rokonodat, barátodat, ismerősödet, vagy ha nem tudsz hívni senkit, akkor biztosítok én alanyt a tanuláshoz.

A  tanfolyamok tárgyi feltételei

Az oktatáshoz minden tárgyi feltételt biztosítok: masszázságyat, arra lepedőt, törülközőt, krémet, olajat, a talpmasszázshoz pálcikát, a ruhás masszázshoz szivacsot, polifoam matracot, párnákat, masszázsalanyt a tanuláshoz.

Saját thaiföldi és itthoni tanulmányaim és tapasztalataim, valamint angol és olasz nyelvű szakirodalom alapján saját, szöveges és képes jegyzetet állítottam össze mindhárom oktatott thai masszázstanfolyamhoz. Ez alapján könnyebben fogsz otthon gyakorolni.

Tanúsítvány a masszázstanfolyam elvégzéséről

Kérésedre magyar és angol nyelvű tanúsítványt állítok ki a  tanfolyam sikeres elvégzéséről. Ez nem jelent újabb kiadást neked, de kérned kell a tanfolyamra történő jelentkezéseddel egyidőben, ha szeretnél.

További részletek

Mindhárom masszázstanfolyamról tájékozódj bővebben az aloldalakon:
Thai talpmasszázs tanfolyam
Thai jógamasszázs tanfolyam
Thai aromaolajos masszázstanfolyam

Nézd meg azt is, miért jó választás számodra a thai masszázs, kranió vagy csikung egyéni foglalkozás!

Jelentkezéshez:
írjál nekem vagy hívjál fel: tudathang@gmail.com, +36309150369.
Tedd meg akár MOST. 🙂 

Mi a thai masszázsok alapja?

A thai masszázsok alapja az a nyilvánvaló tény, hogy egymásba fonódó test és tudat vagyunk. Ez az emberi energiarendszer nem fizikai, de éppoly valós, mint a szervek, nedvkeringések, kiválasztás rendszerei.

Az energiarendszerünk felépítésében és működésében is erősen hasonlít az idegrendszerünkhöz, annak mintájára közelebb kerülhetünk működésének megértéséhez: átjárja az egész testet, rendelkezik kisebb-nagyobb ösvényekkel vagy csatornákkal, valamint tömörülései, csomópontjai vannak, amelyeket csakráknak nevezünk.

Ahogy az idegrendszer billiónyi impulzust kezel annak érdekében, hogy a testünk hibátlanul működhessen, úgy az energiarendszerünk kapcsolja össze az emberi testet minden intelligencia egyetemes forrásával. Az idegrendszerrel ellentétben kiterjed a fizikai testen túlra is: a rendszernek része a testet körülölelő energiaburok, az aura is.

Thaiföldön az energiavonalakat seneknek nevezik. A keleti orvosi rendszerek 72000 energiavezetékről szólnak, és ebből mindegyik rendszer kiemeli a legfontosabbakat. Indiában 14 fő nádiról beszélnek, Kínában 12 elsődleges qi vezetékről vagy meridiánról és 8 különleges tárolóról, míg Thaiföldön 10 senről.

Bár az emberi energiarendszer állandó működésével összekapcsol bennünket minden élet és intelligencia forrásával, nem tapasztaljuk azt a hétköznapi szinten. Ahhoz, hogy tudatosan megtapasztaljuk, valamilyen test-tudat gyakorlatot kell végeznünk. Ilyen a meditáció, a jóga, a csikung – és a thai masszázs! Ezen gyakorlatok révén egyre erőteljesebb energiafolyamot mozgat  az emberi energiarendszer, és így már érezhetővé, tapasztalhatóvá válik az energia áramlása.

A thai masszázsok – különösen a tradicionális változatai, a jógamasszázs és a talpmasszázs – olyan módon képesek hozzájárulni az energiarendszer tisztításához, erősítéséhez, az energiaáramlás fokozásához, hogy az mindkét résztvevőre kiterjed: arra is, aki kapja és arra is, aki adja a masszázst!

Ezért tulajdonképpen  a thai masszázs révén a masszőr nem elfárad, hanem feltöltődik, miközben a vendége energiarendszere tisztul, erősödik, működésében tökéletesedik. Ezáltal pedig nemcsak, hogy javul az egészsége és jobban működik a teste, hanem növekedik az életereje Így már könnyebben néz szembe az élet kihívásaival, már nem taglózza le a negatív életkörülmény, már kiegyensúlyozottabb és lelkesebb.

Thai masszázstanfolyamok - szerető kedvesség és együttérzésAzáltal, hogy ezt a tudást egyéni képzéseken adom át, kiemelten tudok foglalkozni azzal is, hogy ne egyszerűen csak a technikákat tanítsam meg. Azokat a titkokat, trükköket, fogásokat, testhelyzeteket, árnyalatokat is megtanítom, amelyek révén a tanuló masszázsa is a leghatékonyabb és legnagyszerűbb lehet.

Számos érv szól a thai masszázs gyakorlása mellet (akárcsak a jóga, a csikung és a meditáció gyakorlása mellett).

A thai masszázs eszközöket biztosít masszőrként és vendégként is ahhoz,

 • hogy a testünk erősebb legyen,
 • hogy az egészségük, a közérzetünk javuljon és ne romoljon,
 • hogy az energiánk több legyen,
 • hogy jobban és hosszabban tudjunk fókuszálni és koncentrálni,
 • és hogy megízleljük a meditatív gyakorlatok révén a tudatunk valódi erejét, stabilitását, örömét. 
 
 

Vissza a TUDATHANG.HU főoldalára, a bejegyzésekhez!

Hozzászólások lezárva.