A titokról
A titokról

A titokról

Ugye nem szükséges triviális példákat sorolnom ahhoz, hogy tudjuk, miről van szó?
A titok, bár léte azon múlik, hogy ismeretlen, mégis a legismertebb, legősibb és legnépesebb lakója a sötétség birodalmának. Szoros szomszédságban és rokonságban él a tabuval, a tiltással, a fenyegetéssel, a félelemkeltéssel, és arrafelé lakik a még árnyékosabb oldalon a szidalom, a borzalom, a rágalom is.Megbetegítő titkaink

A titok az, amiről nem beszélünk, amit nem jelenítünk meg, ami el van rejtve, amihez csak egy vagy korlátozott számú személy férhet hozzá, és ó jaj, ha más is megtudja. Mert az a létezésének végét jelenti. Sokféle formát ölthet: lehet információ, tárgy, történés, gesztus, létezés, tulajdonság, képesség, érzés, hangulat, tudás – bármi, ami a fény elől el van dugva, ami sötétben rejtőzik. A titoknak több apja is lehet (szégyen, rosszindulat, vagy éppen bajtársiasság, huncutság, készülődés valamire, haszonszerzés, stb), az anyja azonban mindig ugyanaz: a Félelem – ő táplálja, gondozza, erősíti nap mint nap.

Életet adhatunk neki szándékosan: “Ezt másnak nem szabad tudnia, ezt eltitkolom”. Bábáskodhatunk fölötte többedmagunkkal: “Csak mi tudhatjuk ezt, más nem”. És létrehozhatjuk úgy is, hogy mi magunk sem vesszük észre. Ez a legkártékonyabb fajta, igazi bestia, ami belülről rágja szét az ember szöveteit, felzabálja az életerejét, kiszívja a vérét. Szakmai tapasztalatom szerint ezek az igazán romboló hatásúak: a titkok, amelyeket magunk elől rejtünk el. Érzelmi titkoknak nevezem, mert a legerőteljesebb érzelmi tartalmuk van. Előbb vagy utóbb betegségként törnek a felszínre, de enyhébb formában ismétlődő problémaként, életválságként is találkozhatunk velük.

Életben tartva a titkokat, egyre nagyobbra dagasztjuk a saját hiányállapotunkat is. Mert a félelemmel, amivel tápláljuk, a sötétség erőit tartjuk életben, egyre kevesebb teret adva a fénynek, és annak, ami a félelem ellenszere: a szeretetnek.

Megbetegítő titkaink ellenszere: a gyógyító fény.

Persze bármelyik fajta titokról legyen is szó (saját, közös vagy érzelmi), lényegükhöz tartozik nekik is a múlandóság. Előbb vagy utóbb mindig felszínre kerülnek, ha nem nyíltan, akkor közvetett módon, átmenetileg kisebb-nagyobb károkat előidézve,  hosszú távon pedig begyógyítva az addig okozott sebeket.

Az első, ami az utóbbi években mindig eszembe jut, ha a titok szó elhangzik, hogy a közel négy éves fiam annak idején, a kis robogóját odavezetve hozzám a játszótéren, komolyan és igazsága teljes tudatában, csengő hangon megkérdezte: Anya, ugye a titok beszél?

Igen – mondtam elképedve ennyi bölcsesség láttán – a titok beszél.

Igaz, legkevésbé arról beszél, ami a valódi tartalma, de mindig sok jellel üzen a létezéséről. Csak-csak el lehet titkolni valamit, akár évtizedekre, évszázadokra is, de igen nehéz eltitkolni azt, hogy valami el van titkolva. És ezeket a jeleket visszafejtve jó eséllyel eljutunk a valóban eltitkolt dologhoz is.

Amikor ez végre felszínre törhet, megmártózhat a fényben és elfogadó szeretetünkben, akkor helyreáll az életünkben valami, ami addig nem működött. Ahogy a ráncok kisimulnak a vasaláskor, úgy simulnak ki a dolgaink is valamelyik életterületen. 🙂Uránusz-Plútó kvadrátja (2011-2017)

Az utóbbi években mindenki életében egyre több, megbetegítő titokról lebben fel a fátyol. Amit elengedünk békében, az az új életünk támogatójává válik. Amit görcsösen markolnánk még, az minden eddiginél jobban akadályoz a boldogságban és egészségben.

Lépj ki a saját árnyékodból, légy az, aki lehetnél!

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.