Újratervezés! Elakadás, torlódás, zsákutca, útfelbontás az életutadon? (1)

Gyökerek & szárnyak: újratervezés - csoportos önismereti műhelyfoglalkozás

Manapság a legtöbben a párkapcsolati szinten élik meg az elakadást, itt igénylik az újratervezést. Előfordul még a munkával, életcéllal, életfeladattal kapcsolatos zsákutca kérdése is, de túlnyomó részt, az utóbbi 5 évben a párkapcsolati téma játszik.

Sokan felbontották a meglévőt, sokan hiába várják az el nem jövőt, sokan csak elégedetlenkednek, de nem lépnek, sokan meggondolatlanul sokat lépnek…

Nyilvánvaló, hogy bár a párunkban látjuk megszemélyesülni, a valódi probléma: mi magunk vagyunk. Illetve az, hogy ehhez a mi  magunkhoz csekély és hiányos a hozzáférésünk, torz és erőltetett a róla alkotott képünk.

  • Van, aki azt választja megoldásként, hogy kívülre, másra, a másikra mutogat, őt okolja a maga bajaiért.
  • Van, aki feladja, magára ragasztja a “mártír vagyok, áldozat lettem” táblát, és meg sem próbál javítani a helyzeten.
  • Van, aki szeretet-mantrákat ismételget és ezo-spiri lila ködbe burkolja  a problémáit, így remélve jobb jövőt.

Az eredmény egyik esetben sem kétséges, hogy elmarad.

Valódi változás, a dolgok jobbra fordulása hogyan is történhetne meg anélkül, hogy felismernénk azt, ami éppen van, ami éppen zajlik? Ez a rálátás a helyzetre, a róla szóló információ, minél pontosabb és elfogulatlanabb elemzés, leírás teszi lehetővé a későbbi változást.

A GPS akkor mondja, hogy “Újratervezés”, amikor felismeri, hogy az autós letért a kijelölt útról. Rá kell jönnünk, hogy nem a magunk útját járjuk, ahhoz, hogy megtalálhassuk az utunkat. Hogy ezt párral tesszük, vagy anélkül, ehhez képest másodlagos kérdés.

Elsősorban önismeretre van szükségünk, aztán arra, hogy azonosak legyünk önmagunkkal a szavainkban, a cselekedeteinkben, az élethelyzetekben. A szeretet gyógyító ereje csak akkor képes hatni, ha megelőzi őt az a tiszta tudás, amely felszabadít a hitrendszerünk, hibás működéseket hozó látásmódunk és szokásaink rabigája alól.

Megismerjük azt az embert, akit énként tapasztalunk és megszeretjük őt mindenestől.

A dolgaink ekkor varázslatosan elkezdenek működni. Az életutunk döcögős, gyomos ösvény helyett széles, tükörsima úttesthez lesz hasonló.

Segíteni is tudok neked ebben. Az alapokkal kezdjük és a legerőteljesebben a felszabadulásodat segítjük.

Gyere, itt tudsz jelentkezni: Gyökerek & szárnyak: újratervezés! A tudás felszabadít, a szeretet meggyógyít.

 

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.