Asztrológia és önismeret a gyerekdalban
Asztrológia és önismeret a gyerekdalban

Asztrológia és önismeret a gyerekdalban

Sokféleképpen ismerjük az alábbi sorokat, ma már csak gyerekdalként. Én így énekeltem édesanyámmal Háromszéken. Most egy kicsit másképpen fogunk ránézni, hogy közelebb kerüljünk annak megértéséhez, hogyan csúsznak el a dolgaink. Természetesen az asztrológia segítségével most, amikor a Nap a Rák jegyében jár, amelynek az uralkodó bolygója a Hold – tehát a szellem fényével (Nap) próbálunk most egy kisgyerek játékosságával (Hold) bekukkantani az érzelmek (Hold) birodalmába. Ha az értelmed esetleg gátolná az alábbiak befogadását, akkor próbálj meg a logikus gondolkodásról kicsit átállni az analógiás gondolkodási módra – a lélek nyelvéhez az illik, és az asztrológiának is ez az alapja. Asztrológia és önismeret a gyerekdalban – nem ellentétes a logikus gondolkodással, hanem annak kiegészítője, gazdagítója.

Asztrológia és önismeret a gyerekdalban

Csütörtökön virradóra, megy a kislány a folyóba. Kezét-lábát mossa, meg is szappanozza a folyóba’.
Elvitte a víz a szappant. Utánaküldte a kappant. Míg a kappan mászott, a szappan elázott a folyóba’.

Az öt kapu a külvilágra

Hétköznapjainkban, automatikus működésünkben minden minket ért hatásra érzelmileg reagálunk leghamarabb. Olyan hamar, hogy az tulajdonképpen elválaszthatatlan a benyomás létrejöttének pillanatától. Azonnal. Van úgy, hogy hevesen, de többnyire mérsékeltebb intenzitással, és olyan is van, amikor alig-alig. Meglátunk valamit, és máris szeretjük. Vagy utáljuk, irigyeljük, megkívánjuk, elutasítjuk, vágyakat táplálunk feléje.

A külvilág ingerei nemcsak a szemünkön keresztül érnek el hozzánk. Mind az öt érzékszervünk kapu a külvilágra, és mi ezer csáppal éhezzük is az ingereket – hogy miért, az egy másik téma. Beengedjük a látás, hallás, tapintás, szaglás és ízlelés által nyújtott benyomásokat, és máris kapcsolódik ezekhez az érzelmi reakciónk.

A két kapu a belvilágra

És akkor még ott van a belső mozink is: a múltnak a tudatunkban tartása emlékezés, bűntudat, szégyen, nosztalgia, veszteség siratása formájában, és az elképzelt jövő tudati jelenléte, mint vágy vagy félelem, aggodalom, szorongás, harag, féltékenység, irigység, büszkeség stb. Mindegy, hogy a belső film csak elképzelt, csak fiktív, tehát nem valós, hiszen jelenleg nincs, attól az érzelmi reakcióink pont olyanok, mint amikor itt és most szállítja a benyomásokat az öt érzékszerv, tehát máris kapcsolódnak hozzájuk az érzelmeink.

Telítődés

Éppen úgy, ahogy a por ragad a lábunkra, cipőnkre, mihelyt járni kezdünk. Nincs ellenszer, nem lehet az egész világot sterilre mosni. Nem lehet a lelkünket kilúgozni, hogy ne keltődjenek érzelmi reakcióink a külső és belső ingerekre.

Így hát piszkosak leszünk, a lelkünk koszosodik. Mindez belül zajlik, befelé érzünk, kifelé cselekszünk. A befelé irányuló energiák yin energiák, tehát az énekben lány megy mosdani. Kislány, aki még hisz abban, hogy meg lehet tisztulni. Csak akkor tudunk önismerettel foglalkozni, akarni, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz, ha él bennünk a hit, hogy ez lehetséges. Van, aki belefásult már az életbe és saját lelki zűrzavarából nem látja a kiutat, nem hiszi el, hogy van kiút.

Megtisztulás

Csütörtökön megy a kislány a folyóra, mert csütörtök a Jupiter/Zeusz napja, a nagy jótevő, jószándékú, megbocsátó, és a törvények tiszteletét jutalmazó főisten uralma alatt álló nap. Virradat előtt indul, hiszen egy megújulást remél. Kezünk, lábunk az, amivel a világban kifelé cselekszünk, amelyekkel az aktivitásunkat megvalósítjuk. A folyó, a víz, az érzelmeknek, a Holdnak a jelképiségébe tartozik.

Azonban van egy magasabb szintje is ennek a szimbólumnak. A görög mitológiában a vizek, tengerek ura Poszeidón, asztrológiai megfelelője Neptun. Az érzelmek ha megtisztulnak az isteni tengerben, folyóban, akkor eggyé válnak az isteni szeretettel, amely mindent elfogad, befogad, mindent tartalmaz, és mindennek lehetővé teszi a megszületését. A folyóra tisztálkodni induló kislány bizakodása, hite ezért megalapozott, oda megy, ahol a megtisztulása, a felemelkedése, az isteni szeretettel való eggyé válása lehetséges.

Ám az érzelmeknek, akárcsak a folyó habjainak, olyan hullámai lehetnek, amelyek elragadják a lehetőséget. Az érzelmeink mint szilaj habok törhetnek fel, és még a hétköznapi életünkben is minduntalan azon vesszük észre magunkat, hogy megbocsátás helyett sértettségünket korbácsoljuk fel, hogy szeretet helyett elvárásainkat tápláljuk, hogy belső békénk helyett a harcot, küzdelmet választjuk, hogy a boldogságunk helyett az igazunk a fontos.

És ha nem vagyunk igazán, nagyon, határtalanul bátrak, ha csak a kappant küldjük a szappan után, ha nem válunk isteni harcosokká, vagyis belső világunk hőseivé, akkor minduntalan kicsúszik a kezünkből a tisztább, egyszerűbb, szeretteljesebb, békésebb, jobb és boldogabb életünk lehetősége, ahogy a gyerekdalban is szétázik a szappan a küzdőszellemétől megfosztott, csak mászni képes kappan lassúsága, tesze-toszasága miatt.

Ha a megfelelő módon nézzük, lám, milyen mély spirituális tartalma van egy egyszerű gyerekdalnak. 🙂

Az önismeret nagy bátorságot kér tőled. De az önismeret nélkül az élet csak telik, meddőn, mint a kappan élete. Pedig a boldogságod kulcsa a valódi önmagad felfedezése. Ezért hívlak a problémáid esetén konzultációra, vagy ha igazán mélyre akarsz menni, akkor az Asztrokottára, előtte pedig a Lótusznapokon tartott előadásomra.

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.